delphi de internet komponentlerinin kullanımı ve yazıcı ayar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gince
Üye

delphi de internet komponentlerinin kullanımı ve yazıcı ayar

Mesaj gönderen gince »

Herkese merhaba
Benim şöyle bir sorunum var.ben php'de bir form hazırladım bu form veritabanı ile bağlantılı ve veritabanından istenilen bilgileri aldıktan sonra A5 kağıdı boyutunda bir form oluyor. Fakat bu formun çıktısının A5 kağıdına olması gerekiyor. Bu yüzden bu formun çıktısını alacak kişi gidip browserın yazdır alanından A5 işaretlemesi gerekiyor birde herkesin bilgisayarındaki yazıcılar farklı ve sayfa yapıları da farklı olduğu için A5 seçilme bile bazen çıktı düzgün olmayabiliyor. Benim istediğim bu ayarları kullanıcılardan bağımsız program kodlarıyla yapmak. Yani kağıt boyutunu,sayfa yapısını program kodlarıyla ayarlayayım ve yazdır diye bir buton koyup, kullanıcı bu butona bastığı zaman çıktı yı alsın yani yazıcı ayarlarıyla uğraşmasın. Bunu php'de çok araştırdım fakat bunu sadece sunucu tabanlı yapılabileceğini öğrendim o yüzden bunu delphinin internet komponentlerini kullanarak yapıp yapamayacağım araştırıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. (Bu programın mutlaka internet üzerinde çalışması gerekiyor veritabanıyla bağlantılı olup yazıcı ayarlarınında program koduyla yapılması gerekiyor)