Compenent Yükleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Compenent Yükleme
Arkadaşlar bana Component yüklemeyi tarif edebilirmisiniz. ADVEDIT bileşenini yüklemeye çalışıyorum problem çıkıyor.
1.Eğer componentin kendi paketi varsa (*.dpk) open diyerek paketi açıp install ederek componenti yükleyebilirsin. Ama kurulan componenti kullanırken dcu dosyası bulunamadı hatası verir. dcu dosyalarını borland altındaki lib klasörüne kopyalamalısın veya tools->environment options-> library sekmesinde dcu dosyasının olduğu klasörün yolunu eklemelisin.
2.Eğer paketi yoksa, component->install component dedikten sonra pas uzantılı dosyayı seçerek install edebilirsin. (packet file name de dclusr.dpk yazar)
3.Eğer iki yöntemle de olmuyorsa (yani paket yok ve install edemiyorsun) ozaman kendi paketini oluştur.Bunu da: yine install component de ve into new package sekmesine gel. unit file name e componentin pas dosyasını seç, package file name olarak sen bir isim veriyorsun. Sonra 1. şıkkı uygula.
Kolay gelsin.
2.Eğer paketi yoksa, component->install component dedikten sonra pas uzantılı dosyayı seçerek install edebilirsin. (packet file name de dclusr.dpk yazar)
3.Eğer iki yöntemle de olmuyorsa (yani paket yok ve install edemiyorsun) ozaman kendi paketini oluştur.Bunu da: yine install component de ve into new package sekmesine gel. unit file name e componentin pas dosyasını seç, package file name olarak sen bir isim veriyorsun. Sonra 1. şıkkı uygula.
Kolay gelsin.
Bir standartı var zaten. Package'lar artık bir standart Delphi'de.
Birçok bileşen artık Setup'ı (kurulum programını) çalıştırdığınız zaman kendini component palette ekliyor.
ve dağıtılan bileşenlerin %99 unda bir readme.txt veya install.txt isimli bir dosya olup, adım adım nasıl kurulacağını anlatır.
Kolay gelsin.
Birçok bileşen artık Setup'ı (kurulum programını) çalıştırdığınız zaman kendini component palette ekliyor.
ve dağıtılan bileşenlerin %99 unda bir readme.txt veya install.txt isimli bir dosya olup, adım adım nasıl kurulacağını anlatır.
Kolay gelsin.