windows güvenlik duvarı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
windows güvenlik duvarı
Arkadaşlar sorunum şu bir programım var ve internet üzerinden ftp upload yapıyorum aynı zamanda upload tamamlanıncada mysql e veri kaydı yapıyor herşey iyi güzel çalışıyor tabii kullanıcının windows güvenlik duvarı kapalı yada benim programa izin verilmişe ancak takdir edersinzki bu ayarları bilen kişi sayısı çok az yada kullanıcılar böle bişiyi düşünmüyo peki biz bunu nasıl engelleriz yani windows güvenlik duvarını program içerisinden nasıl kapatabiliriz yada bizim programımızı güvenilenler (özel durumlar) listesi içerisine alabiliriz
biraz karmaşık anlatmaya uğraştım sanırım ama işin özü bu
yardımlarınıziçin teşekkürler
biraz karmaşık anlatmaya uğraştım sanırım ama işin özü bu
yardımlarınıziçin teşekkürler
Bilgini saklamaki daha fazla öğrenebilesin...
-
- Kıdemli Üye
Selamlar.
Windows birçok ayarda olduğu gibi bunu da registryde tutuyor.Yolu ise;
şeklinde.Yeniden başlatmaya gerek var mı emin değilim ama en kötü ihtimalle exploreri tazeleyince devreye girer.
Kolay gele..
Windows birçok ayarda olduğu gibi bunu da registryde tutuyor.Yolu ise;
Kod: Tümünü seç
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\SharetAccess\Parameters\StandardProfile\AuthorizedApplications\List
Kolay gele..
@aLonE CoDeR'a ek olarak bildirmem gerekenler var..
- Sistem denetimli registry alanları readonly olmaktadır. Sadece sistem tarafından erişilebilir ya da bilgi okuma amaçlı bizler.
- Henüz denemedim ama Windows Güvenlik duvarı da bunlardan olmalı. Çünkü bir yazılım bunu kapatabiliyorsa virüs/trojan vb. de kolaylıkla kapatabilir ve/veya kendini güvenli yazılımlar listesine alabilir.
- Diğer yandan programcılık etik kuralları gereği, kendi yazılımınız için yaptığınız bir şeyin başka olumsuz bir sonuca neden olabileceğini de hesaba katmalısınız.
- Burada bir de yeni kuşak Windows Vista fenomeni var ki zaten kullanıcılar her ilerde her şeye özellikle izin vermek zorunda kalacaklar veya sistem yöneticileri bu izinleri ayarlayacaklar.
- Basit düşünerek yazılım içerisinden eğer erişim engelleniyorsa, Windows tipine göre kullanıcıları yönlendirecek resimli mesajlar koyun. Basit ancak daha işlevsel olur.
- Sistem denetimli registry alanları readonly olmaktadır. Sadece sistem tarafından erişilebilir ya da bilgi okuma amaçlı bizler.
- Henüz denemedim ama Windows Güvenlik duvarı da bunlardan olmalı. Çünkü bir yazılım bunu kapatabiliyorsa virüs/trojan vb. de kolaylıkla kapatabilir ve/veya kendini güvenli yazılımlar listesine alabilir.
- Diğer yandan programcılık etik kuralları gereği, kendi yazılımınız için yaptığınız bir şeyin başka olumsuz bir sonuca neden olabileceğini de hesaba katmalısınız.
- Burada bir de yeni kuşak Windows Vista fenomeni var ki zaten kullanıcılar her ilerde her şeye özellikle izin vermek zorunda kalacaklar veya sistem yöneticileri bu izinleri ayarlayacaklar.
- Basit düşünerek yazılım içerisinden eğer erişim engelleniyorsa, Windows tipine göre kullanıcıları yönlendirecek resimli mesajlar koyun. Basit ancak daha işlevsel olur.
cevaplar için teşekkürler mrmarman arkadaş vala senin dediğinide düşündüm kapatırsam adamın başka yazılımlar tarafından olabilecek saldırılara karşı olan zaten sınırlı korumasınıda devre dışı bırakmış olcam o yüzden güvenilir listesine eklemek daha mantıklı olacak vista tambir fenomen vala bakalım napcaz aLonE CoDeR arkadaşım dediğini henüz denemedim deneyeceğim hemen teşekkürler yardımlarınız için bu araka saçmada olsa bi çözüm buldum direk windows güvenlik duvarı servisini kapatıyorum ama çok mantıksız bişi olduğunu biliyorum o yüzden arayışlarım devam etmekte 

Bilgini saklamaki daha fazla öğrenebilesin...
function winwall: boolean;
var
reg: tregistry;
st: string;
begin
result := false;
try
st := 'senin programının yolu';
reg := tregistry.create;
reg.rootkey := hkey_local_machine;
reg.openkey('SYSTEM\ControlSet001\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List', false);
reg.writestring(st, st + ':*:Enabled:programının adı');
result := true;
except
result := false;
end;
end;
Kodlarına baktım da yanlış anlaşılabilir kısımlar var, örneğin "programın adı" yazan yerde uzantısı olmayacak ve "programın yolu" dediğin yerde programın yolu, adı ve uzantısı birlikte olacak şeklinde ekleme yapma gereği duydum...
Benim kullandığım halini yazıyorum...
Kullanımı :
Benim kullandığım halini yazıyorum...
function WindowsFirewall_CheckException: boolean;
var
Reg : TRegistry; //Uses Registry
Dosya : TFileName;
begin
try
Dosya := Application.Exename;
Reg := TRegistry.create;
Reg.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
Reg.OpenKey('SYSTEM\ControlSet001\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List', False);
Result := ( Reg.ReadString( Dosya ) = Dosya + ':*:Enabled:'+ ChangeFileExt( ExtractFileName(Application.Exename), '' ) );
except
Result := false;
end;
end;
function WindowsFirewall_AddException: boolean;
var
Reg : TRegistry; //Uses Registry
Dosya : TFileName;
begin
try
Dosya := Application.Exename;
Reg := TRegistry.create;
Reg.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
Reg.OpenKey('SYSTEM\ControlSet001\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List', False);
Reg.WriteString(Dosya, Dosya + ':*:Enabled:'+ ChangeFileExt( ExtractFileName(Application.Exename), '' ) );
Result := true;
except
Result := false;
end;
end;
If NOT WindowsFirewall_CheckException() then begin
If WindowsFirewall_AddException()
then ShowMessage('Başarıyla ekledik...')
else ShowMessage('Sorun oldu, ekleyemedik...');
end else ShowMessage('Zaten Listedeyiz, değişiklik yapmadık...');