S.A
Arkadaşlar Delphi 2006 Kullanıyorum veritabanı olarakta FireBird 2.0.1 fakat bağlatıyla ilgili sıkıntım var. 3 ayrı bağlatı nesnesi ile bağlanmayı denedim başarı sağlayamadım.
1 ) IBDatabase nesnesi ile bağlantı kurdum Dll lerde ile dataya bağlanınca Dll ler boşalmadı Dll leri sonlandırmadan önce IBDatabase nesnesini ve tableri kaptım ve Destroy etti ama nafile dll normal çalışıyor açılıyor kapanıyor ama dataya bağlanınca kendini sonlsndıramıyor. Aynı dll e zeosdbo la bağlanıt atıyorum listeleme ve düzenlemede sorun olmuyor.
2) fibplus6_7 i dindirdim kurdum o da dosyalarda uyumsuzluk var diye çalışmadı
"[Pascal Fatal Error] FIBMiscellaneous.pas(236): F2051 Unit FIBDataSet was compiled with a different version of StrUtil.FastUpperCase"
3) ZEOSDBO-6.6.1_beta ı kurdum herşey çok güzel çalışıyor listeleme yapıyor oda datalar üzerinde düzetme(Edit) yapmama izin veriyor yani varolan kayıtta değişiklik yapabiliyorum fakat yeni kayıt girmek istediğimde (Insert)
"Exception class EZSQLException with message 'SQL Error: attempted update of read-only column. Error Code: -151. This column cannot be updated because it is derived from an SQL function or expression. The SQL: INSERT INTO MUSTERI (INDEXNO,MUSNO,AD,SOYAD,ADSOYAD,KIMLIKNO,SRRR,TTK,YDIL) VALUES (?,?,?,?,?,?,?,?,?); '. Process TYS.exe (3880)" hatsını veriyro ve eklemiyor.
Kısacası 2006 ile FireBird kullanan arkadaşlardan öneri bekliyorum
Delphi 2006 da ile FireBirde Bağlanmak
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Delphi 2006 da ile FireBirde Bağlanmak
“Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin.”
Re: Delphi 2006 da ile FireBirde Bağlanmak
y_tatar yazdı:S.A
2) fibplus6_7 i dindirdim kurdum o da dosyalarda uyumsuzluk var diye çalışmadı
"[Pascal Fatal Error] FIBMiscellaneous.pas(236): F2051 Unit FIBDataSet was compiled with a different version of StrUtil.FastUpperCase"
Please, rebuild the main FIBPlus package:
1. Open Delphi IDE
2. Go to "Component" - "Install Packages"
3. Select "FIBPlus" package and click "Edit" button.
4. The package FIBPlus2006.dpl will be open in the current project group. It should be active (bold).
5. Go to "Project" and select "Build FIBPlus2006" command.
That's all

Yani Tekrar derlerseniz düzeliyor yanlız projenizde "Unit Output Directory" alanını boş bırakın yoksa gene aynı hata oluşuyor

Formda Primary Key i iptal edince düzeliyor denmiş ama ben denemedimy_tatar yazdı: ZEOSDBO-6.6.1_beta ı kurdum herşey çok güzel çalışıyor listeleme yapıyor oda datalar üzerinde düzetme(Edit) yapmama izin veriyor yani varolan kayıtta değişiklik yapabiliyorum fakat yeni kayıt girmek istediğimde (Insert)
"Exception class EZSQLException with message 'SQL Error: attempted update of read-only column. Error Code: -151. This column cannot be updated because it is derived from an SQL function or expression. The SQL: INSERT INTO MUSTERI (INDEXNO,MUSNO,AD,SOYAD,ADSOYAD,KIMLIKNO,SRRR,TTK,YDIL) VALUES (?,?,?,?,?,?,?,?,?); '. Process TYS.exe (3880)" hatsını veriyro ve eklemiyor.
viewtopic.php?t=19459
IBX i ise kaldırın çöpe atın çünkü FireBird 2 ile çok sıkıntılı zaten InterBase 7 e göre geliştiriliyor ve artık aralarında ciddi farklılıklar var
“Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin.”