Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Benim sorunum, Delphi 2006 kullanıyorum TNT componentlerini kullanmak istiyorum bunun için 2006 versiyonu için kurulumu yaptım. Lib pathine ekledim. build yaptım. fakat bpl leri component menüsünden install ederken hata veriyor.
s.a.
yanlış paketi yüklemeye çalışıyorsunuz
diğer paketlerden birini deneyin.
paket isimlerinin açıklamalarının olduğu dosyayı bulup ordan doğru paketi yükleyin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
peki yükledim. fakat bir sorunum daha var. önceden yazılmış bir programı yeni tnt leri yüklediğim delphi ile açmak istiyorum. açıyorum TNT ler yüklenmiş fakat hata veriyor bunlarda.
zaten ekli. Bakın şu şekilde denedim bir de, yeni bir proje açtım orda bir kaç tnt componentini denedim ve çalıştı hata vermedi. ama önceden yazılan bir proje de neden hata veriyor anlamadım.
Eski projeleri farklı delphi lerde kullanırken mesela delphi 7 projesini başka bir yerde açmaya kalkarsanız, çalışır halde olduğu delphi ile taşıdığınız yerdeki (ya da yeniden kurduğunuz) delphi arasında bileşen farkları olabilir. Proje adı ile aynı uzantısı x.dsk ve x.dof dosyalarını (delphi 7 için) silip denemenizde fayda var. Delphi 2006 için farklı uzantılar da olabilir
Evet dediğiniz mantıklı,Çünkü yeni bir proje oluşturduğumda hiç bir hata vermiyor. şimdi delphi 2006 kullanıyorum ben ama proje delphi 7 de yazılmış. nerdeyse bütün dosyaları sildim ama hala hata veriyor aynı yerde.(.dcu,.dof) Bunun bir çözümü yokmu ?
*.cfg veya başka uzantılı dosyalar da olabilir. 2006 kullanmadığımdan bilemiyorum Çakışan başka bir bileşen de olabilir mi en azından uses da unit adı kalmış olabilir. uses kısmındaki standart unit ler haricindekileri silip projeyi derleyin (delphi 7 de öyle) otomatik olarak gerekli unit lerin eklendiğini göreceksiniz. gereksiz unit leri eklemeyecektir.
"package c:\......\TMSUnicodeD2006.bpl can't be intalled because it is not a design time package."
Anladığım kadarıyla kurduğunuz paket sadece çalışma zamanı (run-time) paket tasarım anı (design-time) paketi olmadığını söylüyor Sanki kurulumda bir eksiklik var gibi.
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için ama ben şu şekilde yaptım:
Yeni bir proje açtım ve bu projeye var olan dosyaları unitleri ekledim, bir kaç sorun daha oldu ama bunlar da bazı componentlerin delphi 7 de kullanılan ile delphi 2006 da kullanılanlar ile farklı olması onları da hallettikten sonra çalıştı.