DBGRİD den kayıt gösterme nasıl yapılır.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
M_D_5
Üye

DBGRİD den kayıt gösterme nasıl yapılır.

Mesaj gönderen M_D_5 »

S.a Arkadaşlar...
Ödevimin son kısmına geldim tek sorunum kaldı o da şu.....
Ben tüm bilgilerimi veritablosu1 ve veritablosu2 diye paradox7 ile oluşturduğum 2 tabloda tuttum...

Yapmak istediğim.....
Sql ve filitreleme ile DBGRid nesnesinin içinde kalan kayıtlardan üstü seçili olan kaydı kullanıcı yukardaki tam göster die bir butona basınca..
DBGRİD de seçili olan nesnenin veritablosu1 ve veritablosu2 deki tüm bilgileri o yeni sayfada görünecek...

Resim

Bunu nasıl yapabilirim?...Elinizde bu kısımda bana yardımcı olacak bir döküman, örneğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim....
Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için....
İyi Çalışmalar....
Php & Delphi Coder
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

aslında olay basit

yeni bitane form oluştur oraya bu gride bağladığın datasourceye bağlı elemanlar koy

ve butonun altına da formgoster.show yaz yeter ,
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
M_D_5
Üye

Mesaj gönderen M_D_5 »

Hocam iyi diyosunda yeni bir form açtım ..sonra butona göster yaptım...
Ama benim asıl merak ettiğim...olay DBGRİD de o an seçili olan kaydı oraya nasıl döktürecem..Yani o butonun altına nasıl bir kodlama yapıyımki...yeni açılacak sayfaya onu döktürsün..İşte bunu bilmiyorum...Eğer elinde hazır bir örnek olan varsa...Paylaşırsa sevinirim..teslim etcem ödevi yardımlarınızı bekliyorum :wink:
Php & Delphi Coder
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

şimdi arkadaşım dökmek derken yazdırmaktan mı göstermeketenmi bahsediyorsun onu pek anlamadım

yazdırmak istiyorsa bi tane QR koy band la birlikte alanlarını yerleştir.

sonra grdin bağlı olduğu datasourceye bağla
Forumun 365. Üyesi

Erkan ÇAĞLAR
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

senin için bi örnek hazırladım

B U R A D A N indirebilirsin

yanlız siteye üye olman gerekiyor
En son ALUCARD tarafından 26 May 2007 02:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Forumun 365. Üyesi

Erkan ÇAĞLAR
M_D_5
Üye

Mesaj gönderen M_D_5 »

Hocam göstermek istiyorum..Dediğin gibi şimdik bende bir yerden Qreport kullanılır die bir yazı okudum..Ona başlıyodum :)
Hızır gibi yetiştin....reportun veritabanından değerler alması için onunda üzerine bir datasourcemi koyacaz...

Birde hocam halen aklımın almadığı DBGRİD te üzeri seçili olan kaydı aynı yukarda koydugum resimdeki gibi bir kaydı..Butona basınca ben yeni bir formdaki reporta nasıl bildirecem:S
Allah inandırsın ilk defa bu dediğimi yapmaya çalışıyom...
Php & Delphi Coder
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

raporlamak için yeni bir form (örneğin form2 olsun) ekle bu forma bir tane QuickRep1 ekle

QuickRep1 e QRBand ekle bu bant üzerinede QRDBText ekle ( QRDBText sizin girtten gekecek veriyi gösterecek ) QRDBText in dataset özelliğine hangi formdan ve tableden (yada sql) veri gelecekse örneğin form1 inizde yani giridiniz olduğu yerde table1 var QRDBText in datasettine Form1.table1 diye yazın QRDBText in datafield ine ise görmek istediğniz field ı belirtin örneğin Evno bu işlemi cekmek istediğiniz tüm ceriler için tekrarlayabilirsiniz

butonunuzla artık QuickRep çağırtabilirsiniz bunun için butonun onclick olayına
form2.quickrep1.preview;
yazmanız yeterli
M_D_5
Üye

Mesaj gönderen M_D_5 »

Hocam cevaplarınız için çok sağolun...şimdi dediklerinize göre gene bişeyler yapmaya çalışacamm...kib aeo iyi çalışmalar
Php & Delphi Coder