ARkadaşlar dbcombobox yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
unalaygun
Üye

ARkadaşlar dbcombobox yardım

Mesaj gönderen unalaygun »

benim sorunum şu ki dbgrigtten değer şeçtiğim zaman ona karşılık gelen dbedit1 lerdeki değerler geliyor ve ben kayda bastığım zaman dbcombobox ve dbedit lerdeki değerleri kaydediyor bu da tamam ama sorun şu ki dbcombobox ın içi boş oluyor ama dbeditlerin içeriği aynı kalıyor kaydetmede bir problem yok yani benim istediğim su ki kayıt ettikten hemen sonra onları default değer olan

değerine dondermek default değer su

dbcombobox:=seçiniz dbedit1:0

kayıttan sonra bu değerlere geri donmesini istiyorum ve querry kullanıyorum table olsa ilk kayda dondurcem ama querry de nasıl yapcam bilmiyorum bu 1.sorumdu

2.ise
satış diye bir formum var ve onshow da table 'ımı ve queery lerimi open yapıyorum yukardaki

dbcombobox:=seçiniz dbedit1:0

budan mesela bir değer seçiyorum ornek

dbcombobox:=celeron 1700 dbedi:=50

vunu seöiyorum ve dbcomboboz 1.table dan alıp 2.table yazmak için ayarlı geç oldu mam soleyim

ve ben daha kaydet olayına basmadım sonra vazgeçtim yada musteri almıyor forumu kapatıyorum

onclose dada table1.close; ve querryler de close; yapıyorum fakat formu açtığımda karşıma şu değer geliyor .

dbcombobox:=celeron 1700 dbedi:=50

normalde sadece edit etmesi gerekmezmi ama gorunen oki post yada insert de yapıyo ben bole bir emir vermediğim halde bu iki soru halladeilerse arkadaslar projenin çok az işlevi kaldı stok kısmına geççem yardımlarınıza teşekürler
bu arada MUSTAFA abi varya felaket reklamımızı yapıyorum abi dokuman okadar bolki arkadasla ben neden bulamamışım buraı daha once neyse herkese kolay gelsin S.A
derviş
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Forumda daha önce bu konu konuşulmuştu... Yukarda Delphi Forum başlığının altındaki Arama linkine basıp ararsanız bulabilirsiniz...

- Yine daha önce görüşülmüş olan bu konu hakkındaki yakın zamandaki açılmış bir başlığa ait link aşağıdadır...

viewtopic.php?t=2115&highlight=#10379
Resim
Resim ....Resim