s.a arkadaslar.
Herkese kolay gelsin.
Forumu biraz aradım . Konu ile ilgili bir iki başlık buldum ama istediğim cevapları alamadım . Yardımcı olabilecek arkadaslar aşimdiden teşekkürler.
Randevuların Kontrolu için bir program yazmam gerekiyor
Bunun için ilk olarak hafta sonlarını nasıl tespit edebiliriz?
Veritabanında da kayıt olarak nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bir fikri olan var mı acaba ?
Sistemin akımı şöyle olması gerekiyor.
Poliklinikler , Bu polikliniklerin Hafta içi Belli Muayene saatleri ve Belirli kontenjanları var.
Mesela
dahiliye Polikliniği pazartesileri öğleden sonra saat 13-00 ile 15,30 arası randevu alıyor. her onbeş dakikada bir.
Ayrıca mesela Pazartesi gübü için saat 14,15-14.30 randevu aralığına bir sivil memur randevusu alınmış ise o gün için başka bir sivil memur alınmamalı.
.....
Şimdilik Randevu saatlerini nasıl ayarlamam gerektiğine bir karar veremedim . her poliklinik için mesela günde 30 randevu aralığı varsa (tabi bunlar belirli saatler arasında) bunları vt de nasıl oluşturmalıyım?
bunları oluştururken hafta sonlarını çıkarmam gerekiyor.
Benim Düşündüğüm nokta; Bilgisayarı kullanan yani randevuyu alan kişi tarih seçtiği zaman (12.08.2007 gibi o zaman ) veritabanın da kayıtların oluşturulması. Yani Randevu saatlerinin oluşturulması.
15 poliklinik ve her polikliniğin 30 randevu saati olduğunu düşünürsek
30*15*365=164250 kayıt ediyor . Bu da gereksiz kayıtların hemen oluşturulması artı bir yıl sonraki kayıtlar da oldumu uzadıkca uzuyor.
Bu konuda Yardımcı olabilecek arkadaslar a şimdiden teşekkür ederim
iyi çalışmalar.
RANDEVU KONTROLU
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!