S.A.
Arkadaşlar Delphi7 kullanıyorum ve ne yaptım anlayamadım ama şu anda bir problem yaşıyorum. Component Paleti delphinin main menüsünün üstüne taşınıyor. Ben onu eski yerine almama rağmen yeni proje oluşturunca veya delphiyi kapatıp açtığımda yine yerleri değişiyor. Biliyorum çok basit birşey ama bir türlü eski yarine alamadım.
Bırak öyle kalsın diyenleri duyar gibiyim ama alışkanlık işte projeme konsantre olamıyorum aklıma takılıp kalıyor..
Not : Arkadaşlar bu soruya uygun forumun hangisi olduğunu bulamadım ve buraya yazdım. Yanlış yapdıysam özür..
Delphi Componnt Paleti sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi Componnt Paleti sorunu
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
A.S.
ben de hiç böyle bir sorun olmuyor. Nasıl bıraktıysam öyle açılıyor.
Bir de şunu deneyin. İsteğinize göre ayarladıktan sonra Desktop toolbarındaki combobox'la bir isim vererek ayarları kaydedin. Kapatıp açın olacak mı? Hata tekrar ederse şunları bir kontrol edin :
* Bu tip garip durumların sorumlusu genelde hatalı componentler oluyor. Hiç ekstra 3. parti component kurdunuz mu?
* Kaydedilen ayardan çağırdığınız zaman, düzgün hale geliyor mu?
Kolay gelsin.
ben de hiç böyle bir sorun olmuyor. Nasıl bıraktıysam öyle açılıyor.
Bir de şunu deneyin. İsteğinize göre ayarladıktan sonra Desktop toolbarındaki combobox'la bir isim vererek ayarları kaydedin. Kapatıp açın olacak mı? Hata tekrar ederse şunları bir kontrol edin :
* Bu tip garip durumların sorumlusu genelde hatalı componentler oluyor. Hiç ekstra 3. parti component kurdunuz mu?
* Kaydedilen ayardan çağırdığınız zaman, düzgün hale geliyor mu?
Kolay gelsin.
kardeş onuda denedim diğer araç cubukları istediğim gibi yerleşiyor ama her ne hikmetse component paleti ve menü yer değiştiriyor.
Environment options veya Editor options da bununla ilgili bir ayar falan varmı acaba.. Ben onları oynamış olabilirim...

Environment options veya Editor options da bununla ilgili bir ayar falan varmı acaba.. Ben onları oynamış olabilirim...

İlimle geçen bir gece,
Admin abi
ben cevabı yazarken siz cavbı yazmışsınız onu daha sonra gördüm.. Abi dediğinizi yaptım ama kaydettiğim ayarları çağırınca düzgün yerleşmiyor. Sadece menü ile aynı hizadaki araç cubuklarını yerleştiriyor.
3. Parti bileşenlere gelince evet bayağı bir bileşen yüklü onlardan olabilirse en son kurduğum bileşeni nasıl bulabilirim..
ben cevabı yazarken siz cavbı yazmışsınız onu daha sonra gördüm.. Abi dediğinizi yaptım ama kaydettiğim ayarları çağırınca düzgün yerleşmiyor. Sadece menü ile aynı hizadaki araç cubuklarını yerleştiriyor.
3. Parti bileşenlere gelince evet bayağı bir bileşen yüklü onlardan olabilirse en son kurduğum bileşeni nasıl bulabilirim..
İlimle geçen bir gece,
Kendi makinamda değilim o yüzden tam yerini bilmiyorum, Delphi bu ve benzeri ayarların çoğunu registryde tutuyor oraya bakarsan düzeltebilirsin sanırım. Ama D7 de Save desktop ile bunu mutlaka halledebiliyor olman lazım. Yeni bir design yapıp onu kaydedip tekrar yüklemeyi dene
Kolay gele
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Hocam onuda denedim ama olmadı.. Zaten sistemimde iyice mantıksız davranmaya başlamıştı. Delpihiyi yeniden kuracaktım ve dedimki en iyisi herşeyi baştan kurmak. Zaten o kadar çok 3.parti bileşen kurmuşumki çalışmamı iyice hantallaştırmışdı. Bende tüm sistemi yeniden kuruyorum (2 gündür hala devam ediyorum
).. Windows 98 kullanıyordum xp ye geçmek için fırsat arıyordum ve bu bahanesi oldu..
Yardımlarınız için teşekkürler..

Yardımlarınız için teşekkürler..
İlimle geçen bir gece,