arkadaşlar
Report builder kullanarak çıktı alıyorum ve her çıktının bir sayfa olması lazım. Aldığım çıktıların bir kısmı 10-20 satır olduğu için sorun yok ama 60-70 satır olunca ikinci sayfaya geçiyor. Benim se bu durumda fix to one page gibi bir uygulamayla tek sayfaya sığdırtmam gerekiyor.
Nasıl yapabilirim beceremedim. saygılar.
report builder tek sayfaya sığdırmak nasıl
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Hangi sayıdaki satırda nasıl tepki verdiğini etüd etmişsindir. Mesela 50 satır'ı tek sayfada basıyor ama 51 olursa ikinci sayfaya taşıyor diyelim.
- Baskıdan önce kaç satır basılacağını tespit ederek global değişken vesaire ile bu sayıyı yazdırma formuna parametre geç.
- Before print olayında yazdırma bandı yüksekliğini satır sayısı ile ters orantılı olarak bir formül hazırla.
- Aşağıda basit bir formul hazırladık. İşlevi, artan satır sayısı yeni bir sayfa oluşturacak kadar çoksa dokunmayacak, ama 10'dan küçük ise band yükseklikleriyle oynayarak biraz daha sıkı sıkıya yazarak bir sayfaya sığacak. Sığmazsa biraz daha eksilt.
- Eksiltme eğer yazılara sirayet ederse, o zaman fontlarda da biraz oynama yapman gerekecektir.
Bu sana fikir verecektir.
- Baskıdan önce kaç satır basılacağını tespit ederek global değişken vesaire ile bu sayıyı yazdırma formuna parametre geç.
- Before print olayında yazdırma bandı yüksekliğini satır sayısı ile ters orantılı olarak bir formül hazırla.
- Aşağıda basit bir formul hazırladık. İşlevi, artan satır sayısı yeni bir sayfa oluşturacak kadar çoksa dokunmayacak, ama 10'dan küçük ise band yükseklikleriyle oynayarak biraz daha sıkı sıkıya yazarak bir sayfaya sığacak. Sığmazsa biraz daha eksilt.
- Eksiltme eğer yazılara sirayet ederse, o zaman fontlarda da biraz oynama yapman gerekecektir.
Kod: Tümünü seç
ArtanSayisi := SatirSayisi mod 50;
If ArtanSayisi < 10 then PrintBand.Height := PrintBand.Height - 3;