CxGrid seçilen kayıta geri dönme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Akshan
Üye

CxGrid seçilen kayıta geri dönme

Mesaj gönderen Akshan »

Merhaba arkadaşlar;

Cxgrid üzerinde bir kayıta çift tıklayıp başka bir ekranda o kayıtla ilgili işlemlerimi yapıyorum, kaydediyorum ve o ekranı kapatıyorum. Cxgridin olduğu ekrana geldiğinde ilk kayıta gidiyor, benim istediğim son değişiklik yapmış olduğum kayıta gitmesi?

Yardımlarınız için teşekkürler;
Kullanıcı avatarı
DarkEternal
Üye

Mesaj gönderen DarkEternal »

Eğer dbtableview kullanıyorsan en son seçili olan kaydın id sini sakla,
yeniden açtığındada

Kod: Tümünü seç

query.locate('id_alan_adi',id,[])
ile o kaydı seçili duruma getirebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Diğer formda da aynı DataSet üzerinde işlem yapıyorsan bu normaldır. Ya aynı tabloya bağlı başka bir DataSet (Table/Query) kullanarak işlemleri yapacaksın ya da çift tıklamada o anki imlecin bulunduğu konumu saklayıp diğer forumu kapattığında tekrar sakladığın konuma konumlanacaksın. Bu arada ikinci formu da ShowModal açmalısın :idea: Dediğim gibi aynı DataSet i kullanarak yaptıysan estetik olarak da pek hoş olmayacaktır. Çünkü sen diğer formda işlem yaparken gönderdiğin formda da kayıt göstergeci hareket edecektir :wink:

Kod: Tümünü seç

var
 Sakla: TBookmark;
begin
  with DBGrid1.DataSource.Dataset do // veya viw_cxDBGrid.DataController.DataSource.DataSet
  begin
     Sakla := GetBookmark;
     Form2.ShowModal;
     GotoBookmark(Sakla);
     FreeBookmark(Sakla);
   end;
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A. benim ilgimi çeken bir konuya değindiniz.
Peki abicim bu cx in kayıt göstergecini nasıl devre dışı bırakabiliriz? bookmark falan istemiyorum dersem ne yapmalayım ?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

İstemiyorsanı yazmazsınız :) bookmark/gösterge olayı çalışma anında kullanılabilecek bir durum değil ki :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Mesaj gönderen mudipasa »

hocam ben size sorunumu anlatsam daha iyi. bir formda cxgrid ile islem tablomu göstermişim. başka bir formda bu tabloyla ilgili filtreleme veya locate gibi bir işlem yaptığımda sadece önceki cxgrid de hangi kayıtta ise ona kilitli kalıyor. dediğiniz gibi bookmark kullanmıyorum ama ben kilitlenmenin sebebi odur diye düşündüm. sizce ne olabilir ? (başka bir tabloda bile filtreleme yapsam islem tablosuna göre değer aldırsamda cxgridde hangi kayıttaysa ondakini alıyor.)