Form içine Exe Eklemek..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Form içine Exe Eklemek..
Arama yaptIm forumda, yanliz kimileri demiş ki exe içine exe gömme veya form içine exe gömme..
Benim istedigim sadece, form 'da örnegin windowsdaki hesap makinasini calistirmak, yeni bir sayfada shellapi kullanarak acmak istemiyorum..
Yani kod olarak birşeyde gömmek istemiyorum sadece formda acilmasini istiyorum uygulamanin.. Tek bir elden yönetimi saglamak cok saglikli olacak..
KIsacasI program form üzerinden calisicak..
Bu konuda bilgisi olan var mi?
Benim istedigim sadece, form 'da örnegin windowsdaki hesap makinasini calistirmak, yeni bir sayfada shellapi kullanarak acmak istemiyorum..
Yani kod olarak birşeyde gömmek istemiyorum sadece formda acilmasini istiyorum uygulamanin.. Tek bir elden yönetimi saglamak cok saglikli olacak..
KIsacasI program form üzerinden calisicak..
Bu konuda bilgisi olan var mi?
ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir!
Exe yi forma gömme diye bişey görmedim hiç. Ancak ActiveX lerle mümkün böyle şeyler..
viewtopic.php?t=18855&highlight=exe+g%F6m
viewtopic.php?t=18855&highlight=exe+g%F6m
- @HaokaH Serzenişleri bırakalım.
İşimize bakalım.
- Okuyan okur, vakti olan cevap yazar. Bu konu özel bir konu olduğundan soru herkesin ilgisini çekebilir. Bilen olsaydı şimdiye kadar yazardı zaten.
- Cevap ise aşağıda...
- Açık Windows Hesap makinesi varsa, Form1 isimli formuna bağlanır...

- Okuyan okur, vakti olan cevap yazar. Bu konu özel bir konu olduğundan soru herkesin ilgisini çekebilir. Bilen olsaydı şimdiye kadar yazardı zaten.
- Cevap ise aşağıda...

- Açık Windows Hesap makinesi varsa, Form1 isimli formuna bağlanır...
Kod: Tümünü seç
Var
Handle : THandle;
begin
Handle := FindWindow('SciCalc', Nil);
Windows.Setparent( Handle, Form1.Handle );
end;
SayIn mrmarman,
Oncelikle tesekkür ederim.. Elbet isteyen yazar veya yazmaz ama hani insanlar beklenti icinde olunca ve burada yazIsmak/tartIsmak icin varIz diye bir düsünce yapIsInda olunca malesef bu cöküntü yaratIyor.. Ama sagolun ki ilgileniyorsunuz..
Benim sadece verdigim örnekti, yani örnegin winamp'ida kendi formumuza yerlestirebilmek ve kendi formumuz üzerinden calistirmak.. Bu da bir örnek tabiki..
Sizin verdiginiz kodu formun Create olayIna yazdIm bir yandan da acIk diye belirttiginiz durumuda gerceklestirdim yani Windows Hesap MakinasI acIktI o an ama olmadI.. Button'ada yerlestirdim yine olmadI..
SayIn lazio,
Anlatmak istedigim şudur ki, örnegin bir hesap makinasI örnegin bir paint gibi ufak tefek programlari kendi yaptigim projedeki forma yerlestirmek(embed-gömmek degil) yani sadece benim formum üzerinden calisicak hepsi bu kadar formumda gözüksün yeter, kodlari ile alakam olsun istemiyorum.. Amacim exe patlatmak felan degil zaten.. Bunu yapmamdaki gereksinimi soracak olursanIz, dedigim gibi tek elden işlemlerin yapilmasi.. Yani böyle birşey olursa, ben sIfIrdan bir putty(uzak makina erişim) programini formuma yerlestirmis vede tekrar buna benzer program yazmaktan kurtulmus olacagim.. Zaman kazanmIs olucagim yani..
Birde, lakin böyle birşey mümkün degil diye kesin birşeyler diyebilen varsa bende artIk ufaktan vede sIfIrdan böyle birsey yapmak durumunda kalicagim.. AraştIrmalarla felan yapabilirsek yapIcagIz..
UmarIm anlatabilmişimdir, hatam var ise kusura bakmayIn..
Tekrar Teşekkürler..
Oncelikle tesekkür ederim.. Elbet isteyen yazar veya yazmaz ama hani insanlar beklenti icinde olunca ve burada yazIsmak/tartIsmak icin varIz diye bir düsünce yapIsInda olunca malesef bu cöküntü yaratIyor.. Ama sagolun ki ilgileniyorsunuz..
Benim sadece verdigim örnekti, yani örnegin winamp'ida kendi formumuza yerlestirebilmek ve kendi formumuz üzerinden calistirmak.. Bu da bir örnek tabiki..
Sizin verdiginiz kodu formun Create olayIna yazdIm bir yandan da acIk diye belirttiginiz durumuda gerceklestirdim yani Windows Hesap MakinasI acIktI o an ama olmadI.. Button'ada yerlestirdim yine olmadI..
SayIn lazio,
Anlatmak istedigim şudur ki, örnegin bir hesap makinasI örnegin bir paint gibi ufak tefek programlari kendi yaptigim projedeki forma yerlestirmek(embed-gömmek degil) yani sadece benim formum üzerinden calisicak hepsi bu kadar formumda gözüksün yeter, kodlari ile alakam olsun istemiyorum.. Amacim exe patlatmak felan degil zaten.. Bunu yapmamdaki gereksinimi soracak olursanIz, dedigim gibi tek elden işlemlerin yapilmasi.. Yani böyle birşey olursa, ben sIfIrdan bir putty(uzak makina erişim) programini formuma yerlestirmis vede tekrar buna benzer program yazmaktan kurtulmus olacagim.. Zaman kazanmIs olucagim yani..
Birde, lakin böyle birşey mümkün degil diye kesin birşeyler diyebilen varsa bende artIk ufaktan vede sIfIrdan böyle birsey yapmak durumunda kalicagim.. AraştIrmalarla felan yapabilirsek yapIcagIz..
UmarIm anlatabilmişimdir, hatam var ise kusura bakmayIn..
Tekrar Teşekkürler..
Hocam yanlışın olmasın. Kendim deneyip de gönderdim.
- Bence çalışmakta olan "Hesap Makinesi"nin ekran konumuyla ilgili bir sorunsal yaşıyorsun.
- Şunu test et...
- Buttona bastığında Windows Taskbar'dan HesapMakinesinin kaybolduğunu göreceksin. Eğer bu oluyorsa Form içine yerleşmiştir demektir.
- SetWindowPos ile bunu formun sol üst kısmına aldım... Şimdi böyle dene
- 600, 200 boyutlandırmadır. sen bunu uygun boyuta çekersin. Öylesine yazdım...
- Bence çalışmakta olan "Hesap Makinesi"nin ekran konumuyla ilgili bir sorunsal yaşıyorsun.
- Şunu test et...
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var
begin
SetWindowPos(Handle, HWND_BOTTOM, 0, 0, 600, 200, 0);
end;
- SetWindowPos ile bunu formun sol üst kısmına aldım... Şimdi böyle dene
- 600, 200 boyutlandırmadır. sen bunu uygun boyuta çekersin. Öylesine yazdım...
"Foruma gömmek" ten ve sorudan anladığım; örneğin windows un hesap makinası programının (xp de c:\windows\system32\calc.exe) çalıştırılarak forum üzerine (Muharrem hocamın cevabındaki gibi) dahil edilmesi. Sistemden calc.exe silinmişse ne olacak
Amaç sadece hesap makinası olayı ise hazır bileşenlerden (RxCalculate, RxEditCalc gibi) kullanmak en doğrusu 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
SayIn rsimsek,
Amac sadece hesap makinasI degil zaten hesap makinasi olsa hic ugrasmam 1 saatte yapar kodlarim.. O sadece örnekti..
İstediğim şey aslInda cok basit yani.. Ufak bir program var, ve benim projemdeki formumun üstünden calisicak.. Yani proje klasörünün içinde olucak bu program ve butona tikladigimda acilan MDI Child formun üzerinde olucak ve oradan calisicak.. Extradan programin ayri olarak calismasini istemiyorum zaten o da cok basit shellapi ekledigin zaman tIkIr tIkIr oluyor ama ayrI sayfada.. Ben ise formumda calismasini istiyorum.. shellapinin böyle bi güzelligi yok..
Zaten şuanki projem MDI Formlardan olusuyor..
Amac sadece hesap makinasI degil zaten hesap makinasi olsa hic ugrasmam 1 saatte yapar kodlarim.. O sadece örnekti..
İstediğim şey aslInda cok basit yani.. Ufak bir program var, ve benim projemdeki formumun üstünden calisicak.. Yani proje klasörünün içinde olucak bu program ve butona tikladigimda acilan MDI Child formun üzerinde olucak ve oradan calisicak.. Extradan programin ayri olarak calismasini istemiyorum zaten o da cok basit shellapi ekledigin zaman tIkIr tIkIr oluyor ama ayrI sayfada.. Ben ise formumda calismasini istiyorum.. shellapinin böyle bi güzelligi yok..
Zaten şuanki projem MDI Formlardan olusuyor..
En son HaokaH tarafından 01 Mar 2007 08:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Daha ne deyim... Çok basit bir kod dahi çalışmıyorsa yapacak bişey yok, bu işten vazgeç.
- Bir de aşağıdaki şekilde dene bakalım. Önce bir tane "Hesap Makinesi" çalıştırır sonra bu çalışanı içeriğine alır.
Download edip denemen için de Ref : http://rapidshare.com/files/18986079/Sc ... e.zip.html
- Bu arada FORM1.HANDLE kısmını kendi formuna göre değiştirmeyi ihmal etmiyoruzdur umarım 
- Bir de aşağıdaki şekilde dene bakalım. Önce bir tane "Hesap Makinesi" çalıştırır sonra bu çalışanı içeriğine alır.
Download edip denemen için de Ref : http://rapidshare.com/files/18986079/Sc ... e.zip.html
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
Var
begin
WinExec('calc.exe', SW_SHOWNORMAL);
SetWindowPos(Handle, HWND_BOTTOM, 0, 0, 400, 200, 0);
end;

Ben başka birşey soracağım. Şimdi dll hazırlarken dışarıdan kullanılacak bir fonksiyon tanımlıyoruz. ( export.. )
Bunun gibi bir uygulamayı derlerken dışarıdan kullanılabiliecek bazı fonksiyonlar tanımlasak bunları başka programlar kullanabilse böyle birşey nasıl yapılabilir.?
Sanırım mümkün. Windowstaki birçok uygulama birbiriyle haberleşiyor. fakat bir dll olmaksızın böyle birşey yapılabilir mi?
Bunun gibi bir uygulamayı derlerken dışarıdan kullanılabiliecek bazı fonksiyonlar tanımlasak bunları başka programlar kullanabilse böyle birşey nasıl yapılabilir.?
Sanırım mümkün. Windowstaki birçok uygulama birbiriyle haberleşiyor. fakat bir dll olmaksızın böyle birşey yapılabilir mi?
SayIn mrmarman,
Ilk verdigin kod ile ikincisinde degisiklik var bu yuzden olmamIs, suan verdiginiz calIsIyor.. Tesekkür ederim.. Ama hesap makinasInda calIsIyor suan.. ve tam istedigim gibi..
Bu yukarIdaki gibi kendi programImI ekledigim zaman ise yine ayrI pencerede aciliyor.. Ama hesap makinasInIn acIldIgI gibi acmak istiyorum.. Dedigim gibi o örnekti sadece.. Derdimi anlatmak icindi..
Ilk verdigin kod ile ikincisinde degisiklik var bu yuzden olmamIs, suan verdiginiz calIsIyor.. Tesekkür ederim.. Ama hesap makinasInda calIsIyor suan.. ve tam istedigim gibi..
Var
begin
WinExec('putty.exe', SW_SHOWNORMAL);
Handle := FindWindow('Putty', Nil);
Windows.Setparent( Handle, Putty.Handle );
SetWindowPos(Handle, HWND_BOTTOM, 0, 0, 400, 200, 0);
end;