Sürücüde Disk Varken Derlenen Exe Disk yokken hata veriyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mersoy328
Üye
İletişim:

Sürücüde Disk Varken Derlenen Exe Disk yokken hata veriyor

Mesaj gönderen mersoy328 »

Merhaba,

Delphi 6 ile proje geliştiriyorum. Projemde developer express,lmd ve tms bileşenlerini kullanıyorum. Projeyi derlerken eğer benim sürücümde cd var ise setup hazırlayıp verdiğim müşterimde program eğer sürücüde disk yok ise

Kod: Tümünü seç

Sürücüde disk yok : Lütfen x: sürücüsüne bir disk takın 
deyip çalışmıyor. Eğer ben derlerken sürücümde cd yok ise herhangi bir hata oluşmuyor.

Bu durumla daha önceden karşılaşmış arkadaşımız varmı ceya bir çözüm önerisi olan varmı?

Şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Sorunuzu tekrar okur musunuz ? Çok karışık ifade etmişsiniz, anlaşılmıyor...

- Özetle şunu diyebilir miyiz ?!

- Müşterinizin CD sürücüsü boş iken programınız çalışmıyor, herhangi bir CD takılı iken çalışıyor.

- Kendi bilgisayarınızda her iki türlü de çalışıyor...

- Bu durumda SETUP nedir ? ne değildiri açıklarsanız konu ile ilgili bağlantısını kuralım ...

-kuvvetle muhtemel sorun ve çözümü: Delphi projeniz kendi bilgisayarınızda x: sürücüsünde bulunuyor ve derleniyor.

- Müşterideki x: sürücüsü bir CD-ROM sürücüsüne karşılık geliyor. Dolayısı ile sisteminizde çalışırken, müşteride aynı sürücü bulunmadığından hata dönüyor.

- Hata dönmesinin sebebi ise statik olarak belirttiğiniz bir x: sürücü konumundan dolayıdır. Yani

Kod: Tümünü seç

If FileExists('x:\proje\deneme.dat') then DosyaMevcut := True;
şeklindeki bir ifadede x:\ gibi bir yönlendirme değil de; daha dinamik bir çözüm olarak sürücü konumunu kerteriz almak yerine, joker konumlar ExtractFilePath(Application.Exename) gibi programın çalıştığı dizin veya ExtractFileDrive(Application.Exename) gibi programın çalıştığı sürücü kullanarak belirtin.

- Bunu böyle ifade etmemiş olabilirsiniz, bu durumda kullandığınız bilşenlerden birinde FileName kısmına bir dosya konumu ve adı yazılı bırakmış da olabilirsiniz.

- Bunları değerlendirin, kolay gelsin... :wink:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mersoy328
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mersoy328 »

Evt haklısın sorumu okuyunca bende anlayamadım. :)

Tahminin doğru çıktı. Projem E sürücüsünde bulunuyordu. Hata onun yüzünden oluşuyormuş. Dediğin yöntemleri uygulayınca düzeldi.

Çok teşekkür ederim iyi geceler...