Merhaba arkadaşlar,
Benim amacım bir DVR kartından gelen görüntüyü kaydetmek, bu görüntünün herhangi bir anını resmetmek ve bu görüntüyü başka bir bilgisayardan izlenecek şekilde yayınlamak.
ilk ikisini "Video Lab" Komponentleri ile yapmayı başardım.
Üçüncüsünde de ilerleme kaydettim ancak tam olarak istediğimi yapamadım.
Görüntüyü kaydetip Uzaktaki bir bilgisayara INDY9 bileşenleri ile stream yöntemiyle göndermeyi başardım. Bu yöntem ile video dosyasının tamamını gönderebiliyorum ancak.
benim asıl amacım bu görüntüyü client programa online olarak izletmek.
VLDSCapture den gelen görüntüyü karşı tarafa izletmeyi nasıl halledebilirim.
bunu stream yöntemiyle bölerek mi göndermem gerekiyor, yoksa başka bir yolu var mı?
Indy9 ve Video Lab ile Online Görüntü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Mevcut uygulamaları incelediyseniz, basamak sistemiyle (sizin bahsettiğiniz stream bölme sistemi) uygulanır. Yani en az iki farklı filestream oluşturursunuz, bu ikisini sırayla oynatırsınız. Oynatılma sırasında serbest kalan diğer filestream'i buffering yani veri tamamlaması yaparsınız.
- Bu işlemleri yaparken üçüncü bir filestream'e bunları yedeklerseniz, istemci videoyu baştan izlemek isterse kesintisiz oradan yayınlama şansınız olur.
- Bu ardışık işlem yeterince hızlı beslenirse (yani gösterim süresi > aktarım süresi şeklinde buffer büyüklüğünü ayarlarsınız ) sorunusuz sunum yaparsınız.
- Dosya formatı olarak ise önerim MPEG olması yönünde. Böldüğünüzde her bir bölüm okunabilir nitelikte olur. Header ihtiyacı yoktur. AVI ve benzeri bir format yollarsanız header takibi yapmanız gerekir. AVI File Structure ile ilgili yoğun bir çalışmam daha önce DivXTurk projem ile oldu. (Arayıp da bulamadığınız bir bilgi olursa sorabilirsiniz) Projede AVI tamiri ile ilgili çalıştım. Pek keyifli bir olay olduğunu söyleyemem.
Codecler, farklı sayıda ses kanalı vs. neyse offtopic oluyor.
- Bu işlemleri yaparken üçüncü bir filestream'e bunları yedeklerseniz, istemci videoyu baştan izlemek isterse kesintisiz oradan yayınlama şansınız olur.
- Bu ardışık işlem yeterince hızlı beslenirse (yani gösterim süresi > aktarım süresi şeklinde buffer büyüklüğünü ayarlarsınız ) sorunusuz sunum yaparsınız.
- Dosya formatı olarak ise önerim MPEG olması yönünde. Böldüğünüzde her bir bölüm okunabilir nitelikte olur. Header ihtiyacı yoktur. AVI ve benzeri bir format yollarsanız header takibi yapmanız gerekir. AVI File Structure ile ilgili yoğun bir çalışmam daha önce DivXTurk projem ile oldu. (Arayıp da bulamadığınız bir bilgi olursa sorabilirsiniz) Projede AVI tamiri ile ilgili çalıştım. Pek keyifli bir olay olduğunu söyleyemem.