Ana Makina'ya bağlı değilse terminalden çalıştırma işlemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sulocan
Üye

Ana Makina'ya bağlı değilse terminalden çalıştırma işlemi

Mesaj gönderen sulocan »

slm arkadaşlar delphi'yi yeni yeni öğreniyorum. Bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Rehber adlı bir fdb dosyam var. Bu dosya ana makina üzerinde normal şartlarda çalışıyor problem yok. Terminallerde de normal şartlarda çalışıyor. Fakat sürekli seyahatlerde olduğumuz için laptopları yanımıza alıyoruz ve oradan da müşterilerin bilgilerine ulaşmamız lazım.

Kod: Tümünü seç

IBDatabase1.DatabaseName:='MERKEZ:C:\REHBER\DATA\REHBER.FB';
Fakat ben ana makina kapalı ise yada ağda değilse her bir terminal makinadan veritabanının çalışmasını istiyorum sadece okuma modunda.
Yani bağlı değilse kayıt yapılmayacak.

Buraya kadarını halletim. Yapmak istediğim. Ana makinaya bağlanamıyorsa hata vermesini engellemek.

Kod: Tümünü seç

try
IBDatabase1.DatabaseName:='MERKEZ:C:\REHBER\DATA\REHBER.FDB';
IBDatabase1.Connected:=True;
except
ShowMessage('Bağlanmıyor');
end;
Yukarıdaki kodu kullanmama rağmen yine hata veriyor. Ben hata vermesini değil 'bağlanamıyor' mesajını görmek istiyorum. Bu kodu
formun onCreate olayına yazdım. Yanlış bir kullanım mı yapıyorum yoksa farklı bir olay içerisine yazmalıyım bu kodu. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

projeyi exe üzerinden çalıştırdığında sadece senin hata mesajını vermesi lazım..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
sulocan
Üye

Mesaj gönderen sulocan »

lazio yazdı:projeyi exe üzerinden çalıştırdığında sadece senin hata mesajını vermesi lazım..
Teşekkürler. Haklıymışsınız...Eee tecrübee tabi...Exe çalışıyor...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: Ana Makina'ya bağlı değilse terminalden çalıştırma işlem

Mesaj gönderen conari »

sulocan yazdı: Fakat ben ana makina kapalı ise yada ağda değilse her bir terminal makinadan veritabanının çalışmasını istiyorum sadece okuma modunda.
Yani bağlı değilse kayıt yapılmayacak
.
Her programdan çıkışta, Serverdaki datayı terminallere mi kopyalıyorsunuz. Server kapalı ise çalışabilmek için...
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

s.a.

Tools->Debugger Options->Language Exceptios 'ta Stop on Delphi Exceptions seçeneğindeki işareti kaldırırsanız, delphi de bu hatayı göstermez ve sanki .exe dosyası çalışıyormuş gibi devam edersiniz. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN