IIS

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
cebeser
Üye

IIS

Mesaj gönderen cebeser »

Delphi.net forumunu inceledim. IIS kurmaktan bahsediliyor ama nasıl kurulacağını bilmiyorum. Delphi.net kuracağım bilgisayarıma. ama forumdan anladığım kadarıyla önce IIS kurulmalı imiş; yoksa sonraları sorun çıkıyormuş.

Ayrıca, aynı şey framework için de geçerli!!! Nasıl temin edip yükleyebilirim.

şimdiden teşekkürler...
CE
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Delphi ile geliştirdiğiniz Web uygulamalarını test edebilmek için ISS gibi bir Web Server programına gerek vardır. Windows ile birlikte verilen ve varsayım olarak ISS'yi kurmak için Windows'un Program Ekle/Kaldır diyalog kutusundan yararlanabilirsiniz. .NET uyumlu program geliştirme araçları Microsoft tarafından geliştirilen ve .NET Framework adı altından dağıtılan sınıfları kullanmaktadır. Dolayısıyla .NET uyumlu programlar veya Web uygulamaları geliştirmek için .NET Framework'e gerek vardır. Ücretsiz olan .NET Framework'ü Microsoft'un sitesinden indirebilirsiniz. Güncel Delphi sürümü .NET Framework'un 1.1 sürümüne gerek duymaktadır.
cebeser
Üye

teşekkür

Mesaj gönderen cebeser »

delphiyi sizin kitabınızdan öğrenmiş biri olarak cevabı sizden duymak beni fazlasıyla memnun etti. cevabınızı anladım. hem kitaplarınız hem de cevap için ayrıca teşekkürler...
CE
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

hocam IIS le test etmek zorunda değilsin.cassiniweb server var.oda bu işi görür.IIS için yapman gereken önemli bir nokta var.önce IIS sonra freamworku kurmalısın.yoksa çalışmaz.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

çalışır yaf neden çalışmasın. gerekirse hizmetler bölümünden world wide web ve iss hizmetlerini yeniden başlatın. Öncesinde de aşğıdakileri uygulayın.
Cevap yazdı:Aşağıda bulunan komut satırlarını komu istemi penceresinde çalıştırın. Komut istemine ulaşmak için Başlat > Programlar > Donatılar > Komut İstemi menü seçeneklerine tıklayın.

Kod: Tümünü seç

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -u
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -r
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -c
Sizin bilgisayarınızda yollar farklı olabilir. aspnet_regiis.exe dosyasına göre dizin yolunuzu ayarlayın.
cebeser
Üye

framework

Mesaj gönderen cebeser »

1.1 değilde 2 sürümünü yüklememde bir sakınca var mı?
CE
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: framework

Mesaj gönderen Fatih! »

cebeser yazdı:1.1 değilde 2 sürümünü yüklememde bir sakınca var mı?
var. 1.1'i de yüklersin üstüne :)
cebeser
Üye

yani

Mesaj gönderen cebeser »

yani Turbo Delphi for .NET framework 2yi desteklemiyor mu?
CE
memiky
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen memiky »

Basit veya saf HTML kodularını içeren ASPX dosyalarını açmak için .NET Framework'ün hangi sürümü olduğunun önemi yoktur. Web uygulamalarını geliştirdiğiniz aracın kullandığı sınıflara göre Framework sürümü seçmek veya kurmak gerekir. Örneğin güncel Delphi sürümünü(2006) kullanıyorsanız .NET Framework 1.1'i kurmalısınız.

Aynı bilgisayarda 2. sürümün olması soruna neden olmaz. Bu durumda Web sitesinin hangi sürümü kullanıcacağını belirtmek zorundasınız. Web uygulamalarını VS 2005'i kullanarak geliştiriyorsanuz 2.0 sürümünü kurmalısınız.(Fatih'in hızını idrak etmiş bulunuyorum)
En son memiky tarafından 04 Kas 2006 12:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: yani

Mesaj gönderen Fatih! »

cebeser yazdı:yani Turbo Delphi for .NET framework 2yi desteklemiyor mu?
evet, maalesef
cebeser
Üye

teşekkürler

Mesaj gönderen cebeser »

teşekkürler...
CE
cebeser
Üye

problem

Mesaj gönderen cebeser »

iis ayarlarını yükledim. borlandın sitesinden fr1.1 ve fr1.1 sp1, prereqs ve turbo.net i de indirdim.

ama fr1.1 i yüklemede sorun çıkıyor.

komut isteminde tavsiye edilen yazıları girince yol bulunamadı diyor.

umarım anlatabildim:)
CE
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

üstat en temiz yol freamworku kaldır.sonra IIS yükle.sonra freamworku yükle.daha basit çözüm cassine web server dir.bu java uygulamaları için kullanılan tomcat gibidir.çalıştırıyorsun oluyor bitiyor.ama web uygulamaları geliştirmeyi düşünüyorsan bence vs 2005 kullan. (.net) de onun üzerine ide tanımıyorum.ve delphi web uygulamalarında geride kaldı.microsofta yetişemedi.ben derim sorunsuz bir ide istiyorsan vs 2005 kullan.kolay gelsin.