Merhaba arkadaşlar.
Delphi7 kullanıyorum. İstediğim veritabanına kayıtlı olan formatlı text yazıları(bold,italic..vs) ekranda gösterebilmek. CxRichEdit ve normal richedit kullandım ama satırları datasetten eklerken 'RichEdit line insertion error' diye bir hata veriyo. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Teşekkürler...
Formatlı Yazı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Hocam sana kendi kütüphanemden kopyaladığım çalışan bir kod
RichEdit1.SelAttributes.Name:='Arial';
RichEdit1.SelAttributes.size:=14;
RichEdit1.SelAttributes.Style:=[fsbold];
RichEdit1.Paragraph.Alignment := taCenter;
RichEdit1.Lines.Add(Table8.FieldByName('XXXXX').AsString);
Kendine göre uyarla
font ve biçim değiştirmek istediğin her satırda bunu yapman gerekecek.
bunu yaptıktan sonra öteki biçimlendirmeye kadar aynı şelikde devam eder.
RichEdit1.SelAttributes.Name:='Arial';
RichEdit1.SelAttributes.size:=14;
RichEdit1.SelAttributes.Style:=[fsbold];
RichEdit1.Paragraph.Alignment := taCenter;
RichEdit1.Lines.Add(Table8.FieldByName('XXXXX').AsString);
Kendine göre uyarla
font ve biçim değiştirmek istediğin her satırda bunu yapman gerekecek.
bunu yaptıktan sonra öteki biçimlendirmeye kadar aynı şelikde devam eder.
Teşekkürler Mysterio
Dediğini yaptım fakat yine olmadı. Formatlı yazı zaten veritabanına başka bir form dan keydedilmiş durumda. Yani ben her satır için font özelliklerini değiştiremem çünkü her satırın formatını bilemem. Ben veritabanına keydedilmiş haliyle direk olarak görüntülemek istiyorum. Eğer bildiğin başka bir component varsa onu kullanayım tekrar teşekkürler...
Dediğini yaptım fakat yine olmadı. Formatlı yazı zaten veritabanına başka bir form dan keydedilmiş durumda. Yani ben her satır için font özelliklerini değiştiremem çünkü her satırın formatını bilemem. Ben veritabanına keydedilmiş haliyle direk olarak görüntülemek istiyorum. Eğer bildiğin başka bir component varsa onu kullanayım tekrar teşekkürler...
Merhaba,oyle yazdı:o verdigi hata bildigim kadariyla bi bug. birde asagidaki kodu denermisiniz.
var ss : tStringStream;
begin
ss := tStringStream.Create (table1.fieldbyname('alanadi').asstring);
try
RichEdit1.Lines.LoadFromStream (ss);
finally
ss.Free;
end;
Nasıl kayıt ettiysen öyle alırsın.Font ve yazı ifadelerini alabilmen için bu yazıları doc ve ya rtf yi vt da blob alana kaydetmeniz sonrada richeditte göstermeniz gerekir.