şimdi arkadaşlar benim yapmak istediğim iki ad tablomuz 1.tablodan 2.tabloya veri transferi yapmak.fakat tablolar manuel olarak seçiliyo.şöyle bir şey
mesela combobox bileşeninden 3 ad.var 1.databasename seçiyo 2.comboboxdan tablename seçiyo.ve 3.comboboxdan ise true veya false yapıyo 3.comboboxu ture yaptığı zaman zaten tablo create edilmiş oluyo. ve ben create edilen.tabloyuda dbgridde gösteriyorum.bu kaynak bölümü
aynı şekilde birde hedef bölümü var ve ordada aynı bileşenler mevcut.ben kaynak bölümündeki dataları hedefbölümündeki dbgride atıyorum .Şimdi birde bu verileri aktarabileceğim birde Aktar butonum var
ve Aktar butonuna ise şu kodları yazdım
var
i:integer;
begin
form1.TKaynak.First;
while not form1.TKaynak.Eof do
begin
form1.THedef.Append;
if form1.THedef.FieldCount>form1.TKaynak.FieldCount then begin
for i:=0 to Pred (form1.TKaynak.FieldCount) do
form1.THedef.Fields.Value := tkaynak.fieldbyname(tkaynak.Fields.fieldname).value;
form1.THedef.Post;
form1.TKaynak.Next;
form1.SpeedButton1.Click;
end
else
if (form1.THedef.FieldCount<form1.TKaynak.FieldCount) or (form1.THedef.FieldCount=form1.TKaynak.FieldCount) then begin
for i:=0 to Pred (form1.THedef.FieldCount) do
form1.THedef.Fields.Value := tkaynak.fieldbyname(tHedef.Fields.fieldname).value;
form1.THedef.Post;
form1.TKaynak.Next;
form1.SpeedButton1.Click;
end;
end;
bu yazılan kod sizce mahsurlumu birde 2.filed 2.field takamul ettiğinde field adları farklı ise hata veriyo ben aslında 2.fieldde ne varsa dbgridin hedefteki 2.fielde aktarsın bu koodd ani field olsa bile eğer fieldadları farklı ise hata veriyo bulunamadı ne yapmalıyım veya ne öneririsiniz.
şimdiden tşk.ederim.İyi çalışmalar