Generatorü Son kayıt ID sinden sonra başlatma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Generatorü Son kayıt ID sinden sonra başlatma
MErhaba arkadaşlar programda verileri boş bir gdb dosyasına kendi yaptığım progla gönderiyorum fakat boş databasedeki generatorler sıfır dan başladığı için verileri gönderdikten sonra yeni bir kayıt giremiyorum.
Sanırım generator ü veri aktardıktan sonra son kaydın generator ID sine bir ekleyerek yaparsam olur ama bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.
Her zaman old. gibi sizin engin bilgilerinizi bekliyorum.
Hayırlı çalışmalar...
Sanırım generator ü veri aktardıktan sonra son kaydın generator ID sine bir ekleyerek yaparsam olur ama bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.
Her zaman old. gibi sizin engin bilgilerinizi bekliyorum.
Hayırlı çalışmalar...
Hocam ben 2 databaseden bahsediyorum 1 databasede atıyorum 500 kayıt var ve generatorün son nosu:500 olsun.
2. Databaseme ise(boş ve generatorü 0 dan başlayacak şekilde ayarlanmış) bu verileri göndermem gerek bunuda yapıyorum.Ama generatorden kaynaklanan yeni kayıt girmeye izin vermiyor.
Çözüm olarak generator ü veri aktarıldıktan sonra 0 dan değilde aktarılan son kaydın numarasının bir fazlasından başlaması gerekir diye buldum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
İbexpertin ürettiği kodlara baktım ama olmuyor.
SELECT GEN_ID("GEN_KURUM_AD_ID",0) FROM RDB$GENERATORS
SET GENERATOR "GEN_KURUM_AD_ID" TO 13
bu şekilde bir şeyler yapıyor ama malesef olmadı.
Burdaki TO 13 yerine son kaydın numarasını verebilsek olur gibi sanki ama bu yinede kesin değil yardımlarınızı bekliyorum...
2. Databaseme ise(boş ve generatorü 0 dan başlayacak şekilde ayarlanmış) bu verileri göndermem gerek bunuda yapıyorum.Ama generatorden kaynaklanan yeni kayıt girmeye izin vermiyor.
Çözüm olarak generator ü veri aktarıldıktan sonra 0 dan değilde aktarılan son kaydın numarasının bir fazlasından başlaması gerekir diye buldum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
İbexpertin ürettiği kodlara baktım ama olmuyor.
SELECT GEN_ID("GEN_KURUM_AD_ID",0) FROM RDB$GENERATORS
SET GENERATOR "GEN_KURUM_AD_ID" TO 13
bu şekilde bir şeyler yapıyor ama malesef olmadı.
Burdaki TO 13 yerine son kaydın numarasını verebilsek olur gibi sanki ama bu yinede kesin değil yardımlarınızı bekliyorum...
s.a.
verileri nasıl aktarıyorsun.
aktardığın programda generatorleride aktar gibi bi seçenek olması lazım.
eğer kendi yazdığın bir programla aktarıyorsan kaynak vt den generatorun değerini okuyacaksın. hedef vt deki generatoru set edeceksin. ki bu kodları kendin zaten yazmışsın.
sanırım kafan biraz karışık. biraz dinlen bi kendine gel..
kolay gelsin.
verileri nasıl aktarıyorsun.
aktardığın programda generatorleride aktar gibi bi seçenek olması lazım.
eğer kendi yazdığın bir programla aktarıyorsan kaynak vt den generatorun değerini okuyacaksın. hedef vt deki generatoru set edeceksin. ki bu kodları kendin zaten yazmışsın.
sanırım kafan biraz karışık. biraz dinlen bi kendine gel..

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Kıdemli Üye
Merhaba.
viewtopic.php?t=6745&highlight=generator
sanirim buradaki bilgiler isini gorur nitelikte.
Kolay gelsin.
viewtopic.php?t=6745&highlight=generator
sanirim buradaki bilgiler isini gorur nitelikte.
Kolay gelsin.