Programınızı XP Görünümlü yapın (tek satır kod yazmadan)

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Programınızı XP Görünümlü yapın (tek satır kod yazmadan)

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

projenizle aynı isimde ve uzantısı manifest olan bir dosya oluşturun ve aşağıdaki metni aynen kopyalayın. Sadece koyu kısımları değiştirin. İkisine de projenizin ismini (.exe dosyanın adını) yazın.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">
<assemblyIdentity version="1.0.0.0" processorArchitecture="X86" name="Etis" type="win32" />
<description>Etis</description>
<dependency>
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity type="win32" name="Microsoft.Windows.Common-Controls" version="6.0.0.0" processorArchitecture="X86" publicKeyToken="6595b64144ccf1df" language="*" />
</dependentAssembly>
</dependency>
</assembly>
örneğin projenizin ismi Etis.exe ise, dosyanızın ismi Etis.exe.manifest olmalı. Aynı dizine koymayı unutmayın ;)

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 26 Tem 2004 01:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Çalışmıyor mustafa bey. "Uygulama yapılandırması doğru olmadığından bu uygulama başlatılamadı" hatası alıyorum.

Sebeb ne ola ?

Sevgiler..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

sorun Türkçe karakterlermiş abi. Ben denedim ama yazarken Açıklama diye yazmıştım ondan oluyor.

Çalışan şekline göre düzenledim mesajı.

Kolay gelsin.
YeniCevizci
Üye

Mesaj gönderen YeniCevizci »

Merhabalar,

Bu manifest dosyasını Delphi 6 'da yaptığım programlar için kullanmam bir soruna sebep olur mu? Sadece Delphi 7 ve üstünde mi sorunsuz çalışır yoksa? (Delphi 6 da çalışıyor, ama sorun çıkarır mı bilmiyorum).

Manifest dosyasını programla beraber dağıtmanın bir sakıncası olur mu; yoksa exe içine mi gömmeliyim?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

delphi 6 da çalışır mı bilmiyorum ama delphi 7 de bu işi çok daha kolay hale gtirmek için demos/tools api dizini altında bulunan xpwiz.dpk (yaklaşık böyle birşey) adlı dosyayı delphiye yüklemeniz yeterlidir. Bu sayede file / new/other seçeneklerinde birde xpAppWizard adlı bir simge eklenecek veya system (veya başka bir sayfaya) sayfasına xpmanifest adlı bir bileşen geliyor. bunu formun üzerine bırakmanız yeterli olur.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

Mesaj gönderen webaytek »

tembelliğimden deneyemedim de soriim dedim - bunu delphi5 için deneyen birisi var mı yok süper bişiy ancak deneyecek zamanım yok bu aralar :-)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Dene ve sonucu gönder öyleyse. Bu mesajı yazacak zamanın olduysa deneyecek zamanın da olabilir diye düşünüyorum. :wink:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

bu söylediğim yöntemin Delphi ile alakası yok. XP'nin bir güzelliği. Yani Delphi 1 hariç tüm Delphi sürümleri ile derlediğiniz programlarda çalışması lazım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

coderlord abim bugün biraz sinirli gibi - ben genelde okulda oluyorum da delphi cd mi bundan bööle yanımda taşıyacağım artık :-)

adminim saolasın - ilk mesajlarını baştan okudum da zaten açıklamışsın saolasın :-)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

webaytek yazdı:tembelliğimden deneyemedim de soriim dedim
Sinirlenmedim. :) Seni araştırmaya teşvik etmeye çalıştım. Programcı olmak isteyen birinin hazırcılığa alışmaması gerekir. Merak ettiği birşeyi denemesi, google'da aramalar yapması vs vs vs.. Şu anki birikimime sahip olmak için çok şey feda ettim. Gene de havuzda bir damla sadece. Öyle diyeyim.. :wink:
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

Şu anki birikimime sahip olmak için çok şey feda ettim. Gene de havuzda bir damla sadece. Öyle diyeyim..
kesinlikle katılıyorum - eyvallah :)
hakanAksan
Üye

Mesaj gönderen hakanAksan »

Tıkır Tıkır Çalışıyor Sağolasın..
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Hancet »

ya arkadaslar ben çalıştıramadım. Daha ilk satırda [Error] Unit1.pas(80): Declaration expected but '<' found diye hata verdi.

Sonra ben bunu implementation {$R *.dfm} yazan yer var ya onun altına yazdım.
Yanlış yere değil dimi.
Buton içinede yazdım yine aynı yerde hata verdi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!