- JVCL'nin official adresi olan http://homepages.borland.com/jedi/jvcl/ den "Downloads" bölümüne girin. JVCL'in iki türü var. Birincisi JCL'li olan diğeri JCL'siz olan. JCL (Jedi Code Library) Jedi projesinde ayrıca geliştirilen bir kod kütüphanesi. JVCL de bu kod kütüphanesini kullanıyor. İster JCL'yi ayrıca indirip kurun isterseniz içinde JCL ile gelen JVCL sürümünü indirin. Ben ikinciyi tercih ediyorum.
- Benim indirdiğim zamanki en güncel sürüm olan JVCL300CompleteJCL195-Build1848.zip dosyasını indirin.
- Dosya indikten sonra bu ZIP dosyasını bileşenlerinizi tuttuğunuz klasöre açın.
- Klasörün içindeki "Readme" dosyasını okuyun.

- Daha önce kurmuş olabildiğiniz Jedi componentlerini Delphi'den kaldırmamız gerek. Eğer hiç kurmamışsanız burayı atlayın.

- Delphi'yi kapatın

- Jedi klasörünü açın, JVCL'ye geçin ve install.bat'ı çalıştırın.
- JVCL kurulum programı derlenip çalıştırılacaktır. İlk ekran da "Next" deyin.
- 2. ekranda makinanızda eğer birden fazla Delphi sürümü kuruluysa hangisine kuracağınızı seçin. Daha sonra Install JCL'ye tıklayın ki JCL yi kuralım. (JCL'yi muhakkak JVCL'den önce kurmamız gerekmektedir!)
- Install JCL'ye tıkladığımızda JCL kurulumu derlenip çalıştırılır.Buradaki ayarları hiç değiştirmeden "Install" düğmesine basın. Çıkan soruya "Yes" deyin. Bundan sonra JCL derlenecek. Bitene kadar bekleyin.
- JCL, kurulum tamamlandı diyince "OK" yapın ve "Quit" düğmesine basıp çıkın.
-

- Bu ekranda JVCL kurulumu için birçok ayar yeralıyor. Kendinize güvenmiyor ve ne yaptığınızı bilmiyorsanız bunları ellemeyin. Öntanımlı değerler işinizi görür.
- "Next" dedikten sonra JVCL için kurabileceğiniz bileşenlerin bir listesi gelir. Buradan istediğinizi kaldırın veya en iyisi hepsini seçin veya yok yok hiçbiri ile oynamayın siz gene.

- "Next" yaptıktan sonra çıkan ekranda "Install" 'a basın ve mutlu mutlu bekleyin. Bu arada sorun çıkmasın diye dualar edin.

- Çatır çatır derleniyor olması lazım. Bitince hemen çat diye bir düğmeye falan basmayın, bekleyin..
- "Complete" yazdıysa sevinebilirsiniz. "Finish" düğmesine basın.
- Delphi'yi bir açın bakalım neler olmuş.
- İşte bütün JVCL bileşenleri güzel güzel kurulmuş. Ben şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım ve kurulumu aynı anda yaparak adım adım da yazdım. Artık buna rağmen kuramazsanız eh yani...

İyi günler...