exe filedan bu exenin modülü olan diğer exeye parametre gönd

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

exe filedan bu exenin modülü olan diğer exeye parametre gönd

Mesaj gönderen delphist »

S.a. Arkadaşlar...Bir den fazla mdi ana form kullanmak istediğim için programın her modülü için exe kullanıyorum...Şimdi ana exe dosyamdan kullanıcı ggirdiği zaman grup tanımlamarı ve access tanımlamaları var ve diğer exe file içinde bi procedure oluşturdum fakat ana exe dosyamdan örneğin stok modülüme tıklandığı zaman ki bunu winexec ile yapıyorum şu anda shell api ile...Stok modül exeme parametre gelmesini istiyorum örneğin kullanıcı adı...Ve buu şekilde diğer exeminde stok modülünü kimin çalıştırdığı konusnuda bilgisi olması açısından yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkürler[/quote]
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

demos dizininde ipcdemos örneğini inceleyin.

Interprocess Communication
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

s.a. cevaplarınız için teşekkür ederim...Sadettin bey sizin söylediğiniz demo büyük ihtimalle benim istediğim şey fakat biraz yardımcı olabilirmisiniz bu konuda çok yabancıyım bu olaya...mümkünse....Teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Karınca kararınca problemimi bir şekilde çözdüm...

Kod: Tümünü seç

var
username:string;
begin
username:='tiklayanuser';
ShellExecute(Handle,'open','..\moduller\arge\stok.exe',pchar(username),nil, SW_SHOWNORMAL);
Bana sadece username yeterli idi ortak bir dll yazdım oradaki procedure tüm exeler içinde kullanıyordum bana ilk exe main exesine yani kimin girmesi ve ondan sonra module tıklayan şahısın kim olduğunu öğrenmekti bu benim işime yarıyor...Yardımlarınız için teşekkür ederim.