ancak form2 üzerinde başka bir formu showmodal dösterdiğimde form1 form2 nin üzerine geliyor.bunu nasıl engelleriz acaba.yeni projelerimde arayüz ve navigation olayını bu şekilde çözmek istiyorum.benim için çok önemli..
- Taskbar'da görünecek formları DPR proje dosyandan silip, lazım olduğunda create edersen z-order denen bahsi geçen sıralama hatalarını aşarsın diye değerlendiriyorum...
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
begin
If NOT Assigned(Form3) then
Application.CreateForm(TForm3, Form3);
Form3.ShowModal;
Form3.Free;
Form3 := Nil;
end;
hocam ne demek istediğini pek anlamadım..
form1:anaform
form2:taskbarda gösterilecek form(mdichil değil)
form3:form2 nin üzerinde showmodal gösterilmesini istediğim form.
yukardaki kodları form2 üzerinde kullanıyorum.form1 de form2.show dediğimde form2 gösteriliyor ve taskbarda ayrı bir uygulama gibi gözüküyor.buraya kadar prblem yok. form2 üzerinde form3.showmodal dediğimde form1 form2 nin üzerine geliyor ve form3 showmodal gözüküyor.form3 ü kapattığımda yine form2 aktif oluyor.ama neden form3 gösterilirken form2 arkaya form1 öne geliyor.bunu nasıl engellerim acaba.dediklerini örnekteki gibi ayrıntılı yazma şansın var ise sevinirim.
selam hocam şuan müşteriden baktımda düzgün çalışıyor.tek problem form3'ün taskbarda gözükmesini istemiyorum.sadece form1(ana form olduğundan zaten gözükecek) birde form2 gözükecek.böylede iş görebilir ama form3 taskbarda gözükmeden form2 nin üstünde modal olarak gözükse çok tatlı olurdu.emeğine sağlık teşekkür ederim.