DeDe ya karsi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

DeDe ya karsi

Mesaj gönderen nosedive »

Tek soru 100 puan ..

DeDe ye karsi ne yapabilirim...Ne sekilde bi crypt falan yapabilirmiyim ? Dongle falan bahsedildi ? bu konuda azda olsa ufak tefekte olsa bu kadar kolat decompile edilmesini nasil onlerim...tesk..
assoft

Mesaj gönderen assoft »

UPX, AsPack gibi programlar kodları sıkıştırıyor ama okudukalarıma göre bunlarda para etmiyormuş...
Bu yazılımları kullanım kullanmamak sana kalmış...
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

UPX ile sıkıştır, sonra aç. açılıyor. çiçek gibi...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Dede denen uygulama birşey yapmıyorki, forumları açıyor bildiğim kadarıyla. Kodlar olmadıktan sonra bir espirisi yok onunda.

Form üzerinde şifre vs. bırakmayın yeter :)

Kolay gelsin.
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

AsPack ile paketle.. Sadece dedeye değil tüm debug araçlarına karşı kısmı bir önlem almış olursun. Ama o kadarda sağlam değil.. Ne yaparsan yap mutlaka paketler açılıyor. Ama o kadar kolayda bi iş değil.. Bayağı bi uzun sürüyor.. Aspack ile aynı zamanda exe'nin buyutunuda küçültüyon..
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Böyle şeylere kafanızı takmayın. Programınızı geliştirmeye uğraşın.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

recompile ile ilgili :ara onguard ın crc check yapan bir bileşeni var, kendinizde yaabilrsiniz tabi.
TOgProtectExe : Programın exe sini kontrol ederek, üzerinde değişiklikler yapıldıysa bunu anlamaya yarayan bileşendir
zaman kısıtlama için
coderlord yazdı:Böyle şeylere kafanızı takmayın. Programınızı geliştirmeye uğraşın.
+1 :mrgreen:

balık var sazan var gel vatandaş geeeell :D
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
MakPRO
Üye
İletişim:

Re:

Mesaj gönderen MakPRO »

mussimsek yazdı:Dede denen uygulama birşey yapmıyorki, forumları açıyor bildiğim kadarıyla. Kodlar olmadıktan sonra bir espirisi yok onunda.

Form üzerinde şifre vs. bırakmayın yeter :)

Kolay gelsin.
Ozaman bu program tam anlamıyla kaynak kodları açığa çıkarmıyor. Bu güzel bir olay
bgoktas
Kıdemli Üye

Re: DeDe ya karsi

Mesaj gönderen bgoktas »

@fduman'a katılıyorum
:)
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

arkadaşlar

bence kırılan bir programı olması bir programcı için öncelikle gurur kaynağıdır. demekki işe yarar birşey çıkardınız ki millet kırmaya değer buluyor.

logo programını kırmayı bir çok teknikçiye logocuların kendisi anlatmış. windows 95 boşunamı bir şifre ile binlerce kere kuruldu tabiki yayılsın diye. sıkıysa o zaman yapsalardı şimdiki windowsu kayıt ettirin işlerini.

siz önce programınızı adam edin. kırılırsa bakarsınız.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Bu dedeyle yeni tanıştım çok feci bişey...herbişey ortada :twisted: Bide exe'den proje dosyası oluşturmuyor mu tam bela diyordum, bir baktım procedure içindeki kodları asm ile gösteriyor sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :) Esasında faydalı bir program ama bu ve benzeri programlar sayesinde programları bilgi ve beceresi çokta iyi olmayan kişiler kırıyor sonra forumlarda ahkam kesiyor.Mesele zaten bu tarz bir iş çıkarmakta adamlar zaten nasıl kırılacağında anlatıyor.Ben zaten uğraşmıyom güvenlik işiyle,kıran kırsın ben de beleş kullananı yakalarsam kafasını kırarım hem böylece daha karlı bir iş olur :twisted:
kafkasyali
Üye

Mesaj gönderen kafkasyali »

dede'nin çıkardığı asm kaynak kodlar çok ta sağlıklı değil. özellikle 3. parti component kullandıysanız iş çok daha zorlaşır. asm'nin yanında delphi konusunda uzman olmayanlar için iş görmez. lafım kimseye gelmesin uzman olanlar da bu kodlarla uğraşmaz kendi yazar. dede form isimleri buton click olayları gibi yerlerde kullanılır. tabi diğer bütün events'larda görülebilir.

dede'nin bence asıl kullanım amacı ters mühendislikte kullanılan diğer araçlar için ipucu yakalamaktır. acemi ters mühendisler için killtask prosedüründe timer'a 1 atayarak dede.exe'yi kapattırabilirsiniz. fakat dede1.exe olursa iş görmez. geçmişte uğraştığım bazı programlar analiz biter bitmez dedeyi hemen kapatıp kodları görmeme izin vermiyordu. fakat bunu nasıl yaptığını bilmiyorum.

register formunun adını programla alakalı bir form gibi gösterip(mesela kullanıcı tanımlı rapor formu gibi) programa bir kaç tane sahte register uniti ekleyip cracker'ı oyalama ve vazgeçmeye yöneltebilirsiniz. cracker kullanacağı apileri biliyorsa bu da iş görmez. sağlam bir packer iş görebilir. themida, armadillo, execryptor gibi.
visualbasic.stupid:=true;
Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye

Mesaj gönderen Commandx »

Armadillo yu tavsiye ederim
şimdiye kadar en sıkı paketleyici
Rusların bile emdiği süt burnundan geliyor paketi açmak için
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
http://www.neonhaber.com/Static/mega-co ... index.html
www.delphican.con