ASP ile Firebird database bağlantısı

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
slm_sakal
Üye
İletişim:

ASP ile Firebird database bağlantısı

Mesaj gönderen slm_sakal »

Arkadaşlar forumda aratırken genelde ODBC bağlantısı fln gibi şeyler çıktı karşıma. Benim yapmak istediğim bilgisayarımdaki firebird veritabanına ASP kullanarak bağlanmak ve verileri listelemek, kayıt yapmak, silmek vs. Sadece burada değil internet üzerinden de arattım ama bi türlü bulamadım. ASP kullanarak firebirde bağlantı nasıl yapılıyor bilen varsa yardımcı olabilir mi acaba?

<%
Set Conne = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Conne.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("data.mdb")

Set conn=server.createobject("adodb.connection")
dsnpath="DRIVER={MICROSOFT ACCESS DRIVER (*.MDB)}; "
dsnpath=dsnpath & "DBQ=" & Server.MapPath("data.mdb")
conn.open dsnpath
SQL = "select * from tablex where id="
SQL = SQL & id
Set connect=conn.execute(sql)
%>

gibi kod yazdığımda Access veritabanına bağlanabiliyorum. Ama Access her an çökebilir korkusuyla yaşamak zor iş. Tavsiyelerden Firebird kullanmaya başladım ve Delphi'de yaptığım programlarda sorunsuz kullanıyorum. Oraya yaptığım kayıtlara ASP üzerinden de hakim olmayı istiyorum. Bir türlü başaramadım. Bilen varsa bu konuda yardımcı olabilir mi? Örnek dökümanlar, kodlar, siteler, bilgileriniz işimi görür. Sadece firebird veritabanına bağlantı kodunu öğrenmem sorunumu çözer (kod yazmam diyorsanız da canınız sağolsun - zaten öyle bir isteğim olamaz, forum kurallarından biliyorum :) - ) Hepinize kolay gelsin, umarım doğru foruma yazmışımdır.
BeLeSCafe.Net IRC Serverları
irc.belescafe.net - http://www.belescafe.net
Kullanıcı avatarı
slm_sakal
Üye
İletişim:

Sorunumu çözdüm

Mesaj gönderen slm_sakal »

Sorunu hallettim, başkalarına da yardımcı olması açısından buraya da yazıyorum. Firebird'in sitesinden ODBC sürücülerini indirip kurdum ve şu kodu ilgili sayfaya ekledim.

<%
Set connect = CreateObject("ADODB.Connection")
connect.Open("DRIVER={Firebird/Interbase(r) Driver};DBNAME=localhost:DATABASE YOLU; UID=KULLANICI; PWD=ŞİFRE")
%>

Bu kadar kod işimi hallediyo demiştim :) Biraz zor oldu bulmak ama arayan mevlasını da buluyor :) Veritabanındaki tabloya bağlantı kodunu da verim, belki bi gün bu işe merak salanların ihtiyacını görür.

<%
Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
sor = "Select * from data"
rs.Open sor,connect,1,3

%>
BeLeSCafe.Net IRC Serverları
irc.belescafe.net - http://www.belescafe.net