Advantage

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Advantage

Mesaj gönderen şimal »

Arkadaşlar merhaba Advantage veritabanı hakkında bilgisi olan varmı?
Kullanımı lisansı hakkında bizi aydınlatacak birileri?
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

DelphiTurk zannederim aynı zamanda distributorleri
onlardan sorabilirsin yada sitesine bir bak
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

ben advantage hakkında iyi şeyler duydum. Ama genel eğilim dbIsam'ın çok daha iyi olduğu ve desteğinin de iyi olduğu yönde. Ama dbIsam bildiğimiz Paradox ile yapı olarak benzer. Yani stored proc. ve trigger gibi yapılar yok. Ama yanlış anlamadıysam Advantage'in son sürümünde bu yapılar mevcut ama dediğim gibi emin değilim. Eğer öyleyse büyük bir avantaj bu.

advantageturk.com sitesi, ordan inceleyebilirsin.

@gkimirti, evet delphiturk'ün sahibi getirtiyor Türkiye'ye.

Kolay gelsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Betty_tr kardeş sana özel mesajda yazdıklarımı buraya da tazıyorum kolay gelsin...
Biz Son programımzda advantage kullanıyoruz. Admin Mustafa Abimin dediği gibi trigger ve srored procedur kullanımı çok kolay. Destek bilgisi konusunda da problem yok. Çok hızı bir online destek merkezleri var. Architect versiyonu (orijinal yazılım) yanında bir de Türkçe mimari mevcut. Ben türkçe mimarinin geliştiricilerinden Tansu Beyle tanıştım. Anllattığına göre daha biz bütün özellikleri kullanamamışız, bir çok özellikleri var. Her hafta Ankara da Advntage kullanımıyla ilgili seminerler düzenliyorlar.
Advantage aslında server client bir mimariye sahip ama yerel olarak ta kullanılabiliyor. Ancak yerel kullanımda az da olsa performans düşüklükleri meydana gelebiliyor. Aynı zamanda internet üzerinden çok kolay bir bnağlantı yapmanız mümkün. Yani farklı şehir yada ülkelerdeki veri tabanlarına bile çok kolay bir şekilde bağlanabiliyorsunuz. Yerel kullanımı ücretsiz. Kendilerinden istediğiniz anda veri tabanı orijinal yazılımı Türkçe mimariyi örnek kullanılan programları ve advantage kullanımıyla ilgili sunuları içeren bir CD yi gönderiyorlar. Türkçe mimari orijanelde olan bazı özellikleri .çermiyor ama genelde bir çok özellik var ve kullanımı çok kolay. Orijinal yazılımöıda kullanabilirsiniz ama ingilizce.
Lisans konusunda kullanıcı sayısına göre ücretlendirma yapıyorlar. İnternet üzeri kullanımında sabit bir ücreti var. Sanırım bu kadarı yeter.

İnşallah yakın bir zamanda bizim yazdığımız programın demosu da advantage nin web sitesinde yer alacak.

Herkese kolay gelsin.
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
csyasar
Üye

advantage

Mesaj gönderen csyasar »

Advantage daki yapı kimsede yok. oracle vs. ile yarışır mı bilmiyorum ama süper bi veritabanı. ben advantage kullnıyorum türkiyeye geldiğinden beri.

düşünsene sadece componentlarını kullanarak bile veritabanı yapabilir, kullanıcı haklandırma işlemlerini yapabilirsin. mssql bile 200 mb alana kuruluyor. başka hangi vt 4 mb alan ister.

3 tane kullanım metodu var:
remote(uzak), local(yerel, ücretsiz bu) ve internet(internette kullanmak için, mesela asp ile adv veritabanı gibi).

masaüstü olarak ücretsiz olarak kullanabilirsin. advantageturk.com adresinden veritabanı yöneticini çekebilirsin. yerel kullanım için sunucusunu kurmana gerek yok. veritabanı yöneticisini, delphi c componentini çek, veritabanı aç. ve kullanmaya başla. sunucu kurulumunu sadece server-client kullanımında kurmalısın. şu da var tabi. ağ ortamında da ücretsiz olarak kullanabilirsin ama adv bunun güvenli olmadığını söylüyor.

eğer server client kullanacaksan adv sunucuyu, componentları ve veritabanı yöneticisini çek. ücretsiz deneme sürüm kodunu siteden al ve 30 gün boyunca sınırsız olarak kullan.

bununla da sınırlı kalmıyor. adv yi:

vb, vb.net, vc, c#, delphi, c++, crystal, php, linux, asp, ado ile de kullanabilirsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

CSYASAR
Baslangıçtan beri advantage kullanıyorsun tebrik ederim. Bizde son uygulamamızda advantage kullanıyoruz. Ben hiç oracle kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var advantage oracle ile yarışamaz gördüğüm kadarıyla. Bunun dışında SQL Server i de hariç tutarsak bildiğim en iyi veri tabanı. Yazdıklarına ek olarak server kullanımı ile bir ekleme yapmak istiyorum. Tek makinada da server kullanmak mümkün advantage yi. Bu durumda Microsoft un sanal bağdaştırıcısını (xp de loobpack ) kullanmak gerekiyor. O zaman yerel makinada da belirli bir performans artışı meydana geliyor. Hemde veriler daha güvende oluyor. Kolay gelsin....
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

evet bence de Oracle'a kıyaslanamaz. Şu an Oracle ile yarışabilecek veritabanı yok piyasada. Eğer data miktarı çok büyükse tek alternatif Oracle.

Ama bu her zaman en uygun çözüm olduğu manasına gelmiyor. Duruma ve projeye uygun veritabanı kullanmak gerekir.

Kolay gelsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Bu arada aklıma gelmişken yazayım bence advantage nin eksik yönlerinden biri de 2 milyar kayıt kapasitesiyle sınırlı kalması. Ancak bu problem yeni sürümüyle birlikte ortadan kalkacak (mış). Biz bu soruyu sorduk ve karşılığında bu cevabı aldık
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Hatırlatma: 2 milyar $ ın çok büyük para olduğunu, 2 milyar TL. nın pek önemsenecek bir büyüklük olmadığını biliriz. Bu sebeple 2 milyar rakkamını basite almıyalım! Ben yıllardır 2 milyar kayıtı bir arada göremedim :wink:

Şu enflasyon canavarı paraları dolaysıyla milyarları teleffüz ede ede büyüklük kavramlarını altüst etti :( İnşallah bu duruma 1 ocak 2005 ten itibaren mevcut idare son verecek.
csyasar
Üye

oracle - adv

Mesaj gönderen csyasar »

s.a.

kardeşler eğer siz bir local veya ağda çalışan kobilere yönelik bir çalışmada oracle kullanıyorsanız bu büyük bir yanılgıdır. elbette ki adv oracle ile yarışamaz. ama kobilere yönelik bir projede o kadar parayı sayıp oracle almaktansa adv kullanın daha iyi. buna karşın örneğin mernis gibi büyük bir projede eğer adv kullanırsanız başınız baya ağrır. tabii ki kullanamazsınız. hız ve esneklik(vs.) açısından hiç de uygun olmaz bu durum.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Teşekkürler

Mesaj gönderen şimal »

Merhabalar...

Öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim....
Peki bana firebird\interbase sistemimi advantage e çevirmem için gerekli neden söyleyebilirmisiniz?
Yani eğer kobilere yönelik yazılım yazıyorsanız server\client mimarisinde çalışacaksa advantage in firebird\ib sisteminden avantajlı yanları nedir?
Bunu tartışma ortamı oluşturmak için değil bilmediğimden soruyorum :D

Tekrar ilginiz için teşekkür ederim sağolun....
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Re: oracle - adv

Mesaj gönderen fahrettin »

csyasar yazdı:s.a.

kardeşler eğer siz bir local veya ağda çalışan kobilere yönelik bir çalışmada oracle kullanıyorsanız bu büyük bir yanılgıdır. elbette ki adv oracle ile yarışamaz. ama kobilere yönelik bir projede o kadar parayı sayıp oracle almaktansa adv kullanın daha iyi. buna karşın örneğin mernis gibi büyük bir projede eğer adv kullanırsanız başınız baya ağrır. tabii ki kullanamazsınız. hız ve esneklik(vs.) açısından hiç de uygun olmaz bu durum.
Evet sayın csyasar'a katılıyorum ve bu yuzden de Sybase'i tercih ediyorum. Sybase ASA (Adaptive Server ANYWHERE) diye bir sey var. Bu veritabanını tek kullanıcıdan 50-100 kullanıcıya kadar rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Hatta aynı veritabanını pocetpc uzerinde calisacak sekilde bile create edebiliyorsunuz. Pocket pc'den linux'ha, novel'e butun platform ve işletim sistemlerinde calisabiliyor. Tek kullanıcı icin de eger cozum ortagi iseniz PC basina 100$ civarlarinda bir maliyetiniz olabiliyor. Yani tek kullanıcı veritabanı mnaliyetiniz 100$, 5 kullanıcı 500$ ve tabi bütün sybase imkanları elinizin altinda.

Dedigim gibi 50-100 kullanıcıya kadar da cok raha kullanılıabiliyor. Eger yuzlerce kullanıcı ve uzeri ise de bu sefer veritabanınızı Sybase ASE (Adaptive Server ENTERPRISE) uzerine tasıyabiliyorsunuz. Bu ASE de Oracle'in en güclü rakibi. Fakat bir gercek olarak yüksek ölçeklerde Oracle'in tartişilmaz bir pazar payı var. Bu pazar payı devam ediyorsa o pozisyonda durabilecek kadar da iyi ya da onu sarsabilecek bir alternatif de yok demektir...

Bu arada Advantage'in da adini duymakla birlikte hic kullanmadım ve pek malumatım yok? Bilen arkadaslar paylasırsa sevinirim. SQL tabanlı Client/Server bir mimari midir yoksa mysql(bu durumu ucretli olarak astilar galiba.. paradox diyelim olmazsa) gibi file based bir yapı mıdır? Yani trasaction, Trigger stored procedure, subquery destegi var mıdır? Geniş bir SQL kütüphanesi var mıdır? Yani bir select icinde string parcalama tarihler uzerinde oynama vs... imkanları var mıdır?

Kolay gelsin...
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

S.A.
Fahrettin abi ben oraclenin Rakibi değilim. :)
Advantagede son kısımda yazdığınız bütün özellikler var yani server client bir mimariye sahip. Yani Trigger SP ve diğerleri. SQL kütüphanesi oldukça geniş. veri tabanı üzerinde sql oluşturmayı destekliyor ancak sanırım ben yapamadım dinamik değer döndüren bazı sorguları istediğim gibi çalıştırmayı başaramadım. Hatta bi ara o kadar komik bir durum gelmiştiki başımıza anlatsam ben bile zor inanırım. ' işaretlerini sql de bir türlü istediğimiz gibi kullanamadık ve çok ilginç bir yöntem kullandık. Formun görünmeyen bvir yerine bir label atıp capşınını ' tırnak yaptık ve

Kod: Tümünü seç

REZBUL.SQL.Add('WHERE  "GELISTARIHI" >=' + LABEL3.CAPTION + INTTOSTR(AY) + '/' + INTTOSTR(GUN) + '/' + INTTOSTR(YIL) + LABEL3.Caption + '    AND  "GELISTARIHI" <=' + LABEL3.CAPTION + INTTOSTR(AY1) + '/' + INTTOSTR(GUN1) + '/' + INTTOSTR(YIL1) + LABEL3.Caption);
gibi çok ilginç bir yöntem kullanmıştık. Ama daha sonra 2 yerine 3 ' işareti kullanarak hallettik.
Oluyor bazen böyle ilginçlikler.
Muharrem beydi sanırım kodlara takla attırmak diyen bizde kendimişze göre takla attırmıştık zamanında işte
Kolay Gelsin
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

ASE yazdı:S.A.
Fahrettin abi ben oraclenin Rakibi değilim. :)
Zaten şimdilik kimse rakip degil :) Ama sizin veya bizlerden birinin rakip olmasını çok isterdim..... Peki bu Advantage veritabanı ucretli mi oyleyse ucreti nasıl? Galiba turkce imis ayni zamanda herhalde birileri Turkiye icin destek veriyor galiba cevirisini filan yaptıklarına gore....
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

http://www.advantageturk.com/GetAds.aspx adresinden

Windows NT / 2000 / XP / .NET Server veritabanı sunucusunu indirdim. Tek kullanıcı için kurayım bir bakayım dedim :roll:

Sonra kurarken serial Number ve Validation kod istiyor. Nereden edinebilirim?