Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

C# (C Sharp) veya Java ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
beyaztilki
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 02 Oca 2008 09:35

Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen beyaztilki » 06 Oca 2009 04:40

merhabalar. iki sıkıntım var internette araştırdım ancak sonuç olmadı. yardımcı olursanız sevinirm.

1 - iki tarih arası hesaplama yapmak istiyorum. şöyleki garanti başlangıç tarihim var. başlama tarihini bugünki tarih ile karşılaştırıp sonucu gridde süresi bitenin satır rengini değiştirerek görmem gerekiyor.
2- grid içinde gridde bulunan satıra çift tıkladığım zaman combobox açılacak. gride ait sütunları baglanırken alıyorum.( ben bunun için araştırma yaptığımda ve bulduğum örnelerde değişiklik yaparak tüm kolona çıkmasını sağladım ama istediğim sadece seçtiğim satır içinde çıkması bununla ilgili hiçbir öneri ve ya ip ucu bulamadım).

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen lazio » 07 Oca 2009 12:12

1. data grid e bind ettiğin yerde, gelen data ile şuanki zamanı karşılaştırabilirsin, eğer bahsettiğin kritere uyugyorsa rengi değiştirirsin..

2. http://www.codersource.net/asp_net_data ... _azam.html
Resim

..::|YeşilMavi|::..

beyaztilki
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 02 Oca 2008 09:35

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen beyaztilki » 15 Oca 2009 02:28

verdiğin linke göre baktım işimi gördü. çok sağol. ancak ilki için nasıl yapacağımı bilemedim. bana örnek verme şansınız varmıdır?

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen lazio » 16 Oca 2009 04:36

Resim

..::|YeşilMavi|::..

beyaztilki
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 02 Oca 2008 09:35

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen beyaztilki » 30 Oca 2009 06:50

çok teşekkür ederim bende verdiğin linklerden biraz geliştirerek işimi gördüm . yardımın için teşekkürler. bu arada daha önceleri bir şey sormuştum sana eğer yardımcı olursan sevinirim.

hatırlmazsın diye tekrar sorumu sorayım. elimdeki database x tablosuna y sütunu ekledim. ama önceki versiyonlarda bu mevcut değil. biraz araştırma yaptım ve yeni bir database oluşturma hakkında fikir edindim.şimdi bir butona basarak yeni bir database oluşturabiliyorum. sıkıntı şu eğer tablomda y sütünu var ise bir sonrakine geç yoksa ekle demek istiyorum aşağıda kodum mevcut

try
{
string filename = "deneme.MDB";
tmpStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;";
tmpStr += "Data Source=" + filename + ";Jet OLEDB:Engine Type=5";
cat.Create(tmpStr);
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show("Veritabanı Mevcut", "Uyarı", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
}
Table nTable = new Table();
nTable.Name = "denemetablosu";
nTable.Columns.Append("ad", DataTypeEnum.adVarWChar, 25);
nTable.Columns.Append("soyad", DataTypeEnum.adVarWChar, 25);
nTable.Columns.Append("Adres", DataTypeEnum.adVarWChar, 45);
nTable.Columns.Append("Adres", DataTypeEnum.adVarWChar, 45);
nTable.Columns.Append("sehir", DataTypeEnum.adVarWChar, 25);
nTable.Columns.Append("ilce", DataTypeEnum.adVarWChar, 2);
nTable.Columns.Append("postakodu", DataTypeEnum.adVarWChar, 9);

cat.Tables.Append(nTable);
System.Runtime.InteropServices.Marshal.FinalReleaseComObject(nTable);
System.Runtime.InteropServices.Marshal.FinalReleaseComObject(cat.Tables);
System.Runtime.InteropServices.Marshal.FinalReleaseComObject(cat.ActiveConnection);
System.Runtime.InteropServices.Marshal.FinalReleaseComObject(cat);

bu sorgu sence nasıl olmalı yani if ile sorgulasam nasıl bir alan tanımlamalıyım ki kontrol edip yoksa eklesin bir türlü cevap bulamadım. şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen lazio » 31 Oca 2009 12:23

Bu işlem için xml yada bir başka tablo kullanabilirsin.
yani ikinci bir kaynaktan hangi table dan hangi alanları çekeceğini alıp o şekilde çekersin ve dinamik bir yapı elde edersin.
Resim

..::|YeşilMavi|::..

beyaztilki
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 02 Oca 2008 09:35

Re: Tarih Hesaplama ve DataGridView Combobox hk.

Mesaj gönderen beyaztilki » 02 Şub 2009 04:16

yani ikinci bir database olacak ve bu tablodaki bütün verileri ona aktarı yeni databese in tabloları için kodları yazacağım sonra önceki verileri geri kopyalayayım doğrumu anladım ?

Cevapla