c# da oluşturduğumuz kütüphaneleri kullanma

C# (C Sharp) veya Java ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
ozkandanaci
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 07 Mar 2008 12:54

c# da oluşturduğumuz kütüphaneleri kullanma

Mesaj gönderen ozkandanaci » 22 Mar 2008 06:25

arkadaşlar herkese kolay gelsin
visual stdio 2005 kullanıyorum.

"namespace Csharp" altında "public class Randomsayi" Randomsayi.cs oluşturdum.
arkasından "csc /t:library Randomsayi.cs" dedim ve Randomsayi.dll oluşturdum.
sonra aynı dizin altında consoldan çalıştırılmak üzere program.cs
"csc /r:Randomsayi.dll program.cs" dedim ve derleyiciye Randomsayi.dll i de tanıttım.

sonra

using Csharp;
yazıyorum "namespace Csharp bulunamadı diyor"
--are you missing a using directive or an assembly reference?
gibi bi hata veriyor.

bu işi bilen arkadaş detayarıyla anlatabilir mi .
herkese iyi çalışmalar.

shadowmann
Üye
Mesajlar: 508
Kayıt: 30 Oca 2004 10:49

Re: c# da oluşturduğumuz kütüphaneleri kullanma

Mesaj gönderen shadowmann » 23 Mar 2008 12:49

oluşturduğunuz dll i tanıtmak için proj. expl.da sağ tıklayın add reference deyin.sonra browse dan gözatıp dll inizi bulun ve tanıtın. sonra sayfanızın cs sinde using de bu namespacei ekleyin. zaten otomatik tamamlamadıysa (ki sizdeki bu şekilde) bu dll eklenmemiş demektir.

burda yapılacak olan şey önce class library oluşturup sonra projenizi sonra da clas library dahil edilmeli. çünkü siz class da bir degişiklik yaptığnızda aynı projede derleyip yaptığnız değişikliğin sonucunu grmeniz kolay olur. yoksa bir de class libr. için vs yi çalıştırmanız gerek. Bu paragraf tam açık olmamış olabilir. Kolay gelsin
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: c# da oluşturduğumuz kütüphaneleri kullanma

Mesaj gönderen lazio » 25 Mar 2008 08:20

neden bir C# ide si kullanmıyorsun?
VisualStudio nun Express sürümleri ve SharpDevelop gibi ücretsiz IDE ler varken bence hiç konsol ile vakit kaybetme :wink:
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
dynamo
Üye
Mesajlar: 96
Kayıt: 21 Haz 2005 01:05
Konum: istanbul

Re: c# da oluşturduğumuz kütüphaneleri kullanma

Mesaj gönderen dynamo » 11 Tem 2011 09:59

shadowmann yazdı:oluşturduğunuz dll i tanıtmak için proj. expl.da sağ tıklayın add reference deyin.sonra browse dan gözatıp dll inizi bulun ve tanıtın. sonra sayfanızın cs sinde using de bu namespacei ekleyin. zaten otomatik tamamlamadıysa (ki sizdeki bu şekilde) bu dll eklenmemiş demektir.

burda yapılacak olan şey önce class library oluşturup sonra projenizi sonra da clas library dahil edilmeli. çünkü siz class da bir degişiklik yaptığnızda aynı projede derleyip yaptığnız değişikliğin sonucunu grmeniz kolay olur. yoksa bir de class libr. için vs yi çalıştırmanız gerek. Bu paragraf tam açık olmamış olabilir. Kolay gelsin
dll dosyasının c# nasıl kullanılacağını (class tipinde) çok güzel anlatmışsınız.Peki aynı dll dosyasını Delphi'ye nasıl import edebilir ve class olarak nasıl kullanabiliriz?
Not:function connect(source:string):string; stdcall; external 'PComm.dll'; şeklinde dll dosyası fonsiyonlarını delphi'de deklare etmekle çalışmıyor.Aynen c# daki gibi class oluşturup kullanmak gerekiyor....

delphi'de type altında
type
TMyData=class
protected
//
public
//
end;

şeklinde yeni bir class oluşturabiliyoruz.Anlıyamadığım nokta şu:c#'da add reference PComm.dll eklenip, using PComm; yazıp kullanabiliyoruz.Bunu Delphi'de nasıl yaparız ve oluşturulan class bu dll ile nasıl ilişkilendirilir?

Cevapla