C++ Builder XE7 -- DBGrid Filitre ?

C, C++ ve C++ Builder ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
orkan2
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Eki 2016 10:53

C++ Builder XE7 -- DBGrid Filitre ?

Mesaj gönderen orkan2 » 04 Eki 2016 11:04

Merhaba Arkadaşlar,
DBGrid öğrenmeye karar verdim ve bazı çalışmalar başlattım kendimce,
filitre yapamadım bi türlü yani

öncelikle yapmak istediğimi anlatayım size

5 sutun bulunmakta
1 2 3 4 5
1 orkan deger3 deger4 deger5
2 orkan deger3 deger4 deger5
3 mehmet deger3 deger4 deger5
4 ali deger3 deger4 deger5
5 veli deger3 deger4 deger5
diye düşünün şimdi ben 2 sutunda orkan yazan satırları almak istiyorum
DBGrid1DrawDataCell üzerinden satırları okuyorum fakat işlem yapamadım

örnek böyle birşey yapsam hani orkan değilse eğer eklemesini istemiyorum bunun gibi birşey mevcutmu acaba ?

Kod: Tümünü seç

void __fastcall TForm1::DBGrid1DrawDataCell(TObject *Sender, const TRect &Rect, TField *Field,
TGridDrawState State)
{
if (Field->FieldName == "2") {
if (Field->Text == "orkan" ) {

  }
  else
  {
  //ekleme gibi
  }
}
}
yada nasil bir yol izlemeliyim :?:
yardımcı olabilicek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

theSinan02
Üye
Mesajlar: 26
Kayıt: 15 Eyl 2014 11:33

Re: C++ Builder XE7 -- DBGrid Filitre ?

Mesaj gönderen theSinan02 » 20 Kas 2016 10:08

DBGrid üzerinden yapmak sıkıntı çünkü kullanıcı ya dizayn imkanı verdiğin zaman sutunlarin yerlerinin değişme ihtimali olur
sql üzerinde işlemleri ni yap
Sql soruyu
ADOQuery ile yapiyo yapiyorsun
ADOQuery->Filter

Cevapla