HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL ET

C, C++ ve C++ Builder ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
fabyanenst
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 12 Mar 2014 09:26

HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL ET

Mesaj gönderen fabyanenst » 11 Oca 2015 05:42

Herhangi bir uzantılı dosyadan .cfg .txt sitedeki numarayı yani oyunun ip adresi denilen sunucu adresi yazılacak bunun içine bu yazılı ip de .exe kontrol edicek yani anlatmak istediğim şu oyunun .exe sini c#de derlenen exe nin içine loader olarak gömücem ve bu .exe ilk olarak cfg deki ip yi okucak sonra adsasdf.com/lisans.php den o numara yazıyor ise oyunu hafızadan çalıştırıcak eğerki yoksa Lisans Yanlış Veya Süresi bitmiş tarzında bir messagebox çıkartıcam yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..

Kullanıcı avatarı
warder
Üye
Mesajlar: 255
Kayıt: 10 Mar 2004 04:59

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen warder » 11 Oca 2015 06:22

fabyanenst yazdı:Herhangi bir uzantılı dosyadan .cfg .txt sitedeki numarayı yani oyunun ip adresi denilen sunucu adresi yazılacak bunun içine bu yazılı ip de .exe kontrol edicek yani anlatmak istediğim şu oyunun .exe sini c#de derlenen exe nin içine loader olarak gömücem ve bu .exe ilk olarak cfg deki ip yi okucak sonra adsasdf.com/lisans.php den o numara yazıyor ise oyunu hafızadan çalıştırıcak eğerki yoksa Lisans Yanlış Veya Süresi bitmiş tarzında bir messagebox çıkartıcam yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
...............
Bir exe dosyası...
yanında bulunan bir text dosyasından okuduğu web adresini alıp...
bu adresten lisans kontrolunu yapıp...
herşey yolundaysa içine gömülen exe yi çıkarıp çalıştıracak..
değilse mesaj ile uyarı verecek...
...............
Doğru anladıysam... anlamadığınız yer yok.. konuya hakimsiniz.
Ne sordunuz?
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...

fabyanenst
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 12 Mar 2014 09:26

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen fabyanenst » 11 Oca 2015 06:55

gömülen exeyi çıkarmıcak çıkarmadan hafızaya startlıcak o startlama vs kolay orasıda önemli olan bu text veya cfg her dosya olabilirmi ?

fabyanenst
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 12 Mar 2014 09:26

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen fabyanenst » 11 Oca 2015 07:00

warder yazdı:
fabyanenst yazdı:Herhangi bir uzantılı dosyadan .cfg .txt sitedeki numarayı yani oyunun ip adresi denilen sunucu adresi yazılacak bunun içine bu yazılı ip de .exe kontrol edicek yani anlatmak istediğim şu oyunun .exe sini c#de derlenen exe nin içine loader olarak gömücem ve bu .exe ilk olarak cfg deki ip yi okucak sonra adsasdf.com/lisans.php den o numara yazıyor ise oyunu hafızadan çalıştırıcak eğerki yoksa Lisans Yanlış Veya Süresi bitmiş tarzında bir messagebox çıkartıcam yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..
...............
Bir exe dosyası...
yanında bulunan bir text dosyasından okuduğu web adresini alıp...
bu adresten lisans kontrolunu yapıp...
herşey yolundaysa içine gömülen exe yi çıkarıp çalıştıracak..
değilse mesaj ile uyarı verecek...
...............
Doğru anladıysam... anlamadığınız yer yok.. konuya hakimsiniz.
Ne sordunuz?
Çıkartmadan startlaması lazım içinden ki zaten window loader olarak gömüldükten sonra sadece program üzerinden .exe startlama yapılabilir ancak bu exenin her 2 yerdeki kontrol etmesini hangi araçlarla yapabilirim yani onu sorucaktım ?

Ve yanlış algılamışsınız bu txt ten web adresini almayacak txt adresinde yazan İP adresini sitedeki lisans.php de varmı diye kontrol edecek var ise startlıcak hafızadan
oyun acılcak yok sa acmıcak oyunu ama bunu hangi bileşenlerle yapabilirim nasıl fonksiyonlarla yapabilirim siz bilgili birine benziyorsunuz yardım ederseniz iyi olur

Kullanıcı avatarı
warder
Üye
Mesajlar: 255
Kayıt: 10 Mar 2004 04:59

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen warder » 11 Oca 2015 11:00

TIdHttp ile ilgili burada veya dışarda çok fazla örnek bulabilirsiniz.
Aradığınız bileşen bu olabilir. Bileşenin hazır gelen fonksiyonları oldukça yeterlidir sanırım.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...

fabyanenst
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 12 Mar 2014 09:26

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen fabyanenst » 11 Oca 2015 11:13

warder yazdı:TIdHttp ile ilgili burada veya dışarda çok fazla örnek bulabilirsiniz.
Aradığınız bileşen bu olabilir. Bileşenin hazır gelen fonksiyonları oldukça yeterlidir sanırım.
Teşekkürler bu attığınız bileşen delphi için değil dimi ben c# olarak yazacağımda

Kullanıcı avatarı
warder
Üye
Mesajlar: 255
Kayıt: 10 Mar 2004 04:59

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen warder » 11 Oca 2015 11:33

C# durumunu bilmiyorum. Bir ara basit bir programı C# ortamında yazmıştım ama internette kolayca bulunan bir programla tüm kodları görebiliyorsunuz.
dotPeek_c#_decompiler
Böyle bir durumda ne yaparsanız yapın zaten lisansınızı koruyamazsınız. Kodunuzu satır satır görebilirler..
Öyle olduktan sonra Java kullanmak bana mantıklı gelmişti...
Zaten text dosyada yazan ip adresi kontrolu ile aynı dosyada ABCDEF yazması arasında kontrol yönünden bir fark yok.
Lisanslı ABCDEF yi veya ip bilgisini o dosyaya yazan programı kırmış olacak...
Çok ciddi bir koruma planlanmış gibi görünmüyor. Yüzeysel kullanıcılar için.
TIdHttp için... C++Builder forumuna yazmışsınız. Ona göre cevap verdim.
Sanıyorum C# üzerinde WebBrowser bileşeni işinizi görebilir.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...

fabyanenst
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 12 Mar 2014 09:26

Re: HERHANGİ BİR UZANTILI DOSYADAN SİTEDEKİ NUMARAYI KONTROL

Mesaj gönderen fabyanenst » 11 Oca 2015 11:49

warder yazdı:C# durumunu bilmiyorum. Bir ara basit bir programı C# ortamında yazmıştım ama internette kolayca bulunan bir programla tüm kodları görebiliyorsunuz.
dotPeek_c#_decompiler
Böyle bir durumda ne yaparsanız yapın zaten lisansınızı koruyamazsınız. Kodunuzu satır satır görebilirler..
Öyle olduktan sonra Java kullanmak bana mantıklı gelmişti...
Zaten text dosyada yazan ip adresi kontrolu ile aynı dosyada ABCDEF yazması arasında kontrol yönünden bir fark yok.
Lisanslı ABCDEF yi veya ip bilgisini o dosyaya yazan programı kırmış olacak...
Çok ciddi bir koruma planlanmış gibi görünmüyor. Yüzeysel kullanıcılar için.
TIdHttp için... C++Builder forumuna yazmışsınız. Ona göre cevap verdim.
Sanıyorum C# üzerinde WebBrowser bileşeni işinizi görebilir.
Evet ancak şöyle şimdi benim bileşenlerim zaten o oyunun exesine gömülü olcak ve tam anlamıyla koruma olucak ama oyun sunucuya bağlanmak için o txtden veri çekicek yani su lisans.txt klasörde bulunan burdada ip yazıyor bu ip yi okuyup oyuna bağlanıyor yani bu ipyi bitek o server için kullanabilirler çoğaltamazlar bu durumda sadece o ip lisanslanmış oluyor yani kırılması sadece exeyi kırıp o exenin içersindeki clientteki içine gömülmüş bileşenleride çıkartması gerek ki themida kalkanı ve the enigma ile debugger vs engellemeleri yapılıyor. Yani normalde o oyun clienti içerisinde gömülen bi dosyadan veri çekerek sunucuya bağlanıyordu ancak ben bunu bir kod ile o txt den cekmesini sağladım veya cfg den bu durumda oraya abcdf yazdıklarında öyle bi ip olmadığı için hiçbir oyuna bağlanamıcaklar sadece orada serverin ip si yazılınca servere girebilicekler bu durumda ip lisanslanmış oluyor

Cevapla