DBGrid Listeleme Hakkında

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 03:01

DBGrid Listeleme Hakkında

Mesaj gönderen bestofhoke » 05 Nis 2017 05:43

Merhabalar,
Ufak çaplı takip programı yapıyorum yapmak istediğim şey şu; table ve datasource nesnesi kullanıyorum dbgrid üzerinde gösterilen kayıtları listelemek istiyorum nasıl ve ne kullanarak yapabilirim rapor hazırlarken quickreport kulanıyorum bununla olur mu olursa nasıl yapabilirim ya da başka listeleme şekilleri var mıdır nasıl yapabilirim.
Teşekkür ederim...

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: DBGrid Listeleme Hakkında

Mesaj gönderen greenegitim » 06 Nis 2017 09:12

freereport var fastreport var hangi kısmını yapamadınız takıldığınız yer neresi.
Mücadele güzelleştirir!

bestofhoke
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 14 Mar 2017 03:01

Re: DBGrid Listeleme Hakkında

Mesaj gönderen bestofhoke » 06 Nis 2017 02:04

QReport kullanmayı biliyorum ancak takıldığım nokta örnek veriyorum DBGrgid deki 45.kayıt'a çift tıkladığımda o 45.kaydın bilgilerini(Müşteri adı,Müşteri soyadı,telefon,adres,doğum tarihi,vs gibi bilgilerini ) Qreport üzerinde gözüksün istiyorum tam olarak bu sorun! Nasıl bir yol izlemeliyim.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: DBGrid Listeleme Hakkında

Mesaj gönderen greenegitim » 07 Nis 2017 10:49

masterdata da gösteriyorsanız datasete ki tüm kayıtları gösterir sadece 45. kaydı göstersin istiyorsanız o kaydı farklı bir datasete ile çekip rapora bağlayabilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!

hataylı
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 May 2018 10:42

Re: DBGrid Kullanımı Hakkında

Mesaj gönderen hataylı » 08 May 2018 10:48

Merhaba arkadaşlar ben fastreport üzerinde çalışmaya yeni başladım DBGrid kullanacağım ancak izlediğim videolar ya da bulduğum kaynaklardan aldığım yardımların bir faydası olmadı. Ben bu grid'i netsim programında raporlama amacıyla kullanmaya çalışıyorum delphi programlama dilini doğrudan kullanmıyorum. Veriyi Aktarabiliyorum ancak rapor çalışmıyor. Yardımcı olabilir misiniz.

Cevapla