Access .NET deploy sorunu

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 09:13

Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen ikutluay » 15 Nis 2008 10:52

bir küçük uygulama hazırladım. hiç bir ekstra component yok. normal .NEt exe vs de orda. VT olarak Access kullanıyor. herşey aynı klasörde. .NET SDK yüklü diğer makinelerde çalışması için başka hangi dosyalar gerekli ?
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen lazio » 15 Nis 2008 12:19

Kullandığın Framework versiyonu ve Access yüklü bir makinada çalışır
Resim

..::|YeşilMavi|::..

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 09:13

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen ikutluay » 15 Nis 2008 12:58

lazio yazdı:Kullandığın Framework versiyonu ve Access yüklü bir makinada çalışır
frameworkten kastın dot. SDK (dotnetfx.exe) mi yoksa tüm framework mu...

Onun dışında access e erişmek için makinede olmasını şart koşması cidden çok ilginç geldi bana. deneyip göreceğiz.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen Battosai » 15 Nis 2008 01:21

tüm framework yüklü olması lazım heral...zira bu tarz uygulamalar için işte feşman framework yüklü olmalıdır deyip hepsini kurdurtuyorlar...aslında bu platform bağımsızlığı olayı biraz havada kalıyor java için javaruntime...windows için framework yükleyip duruyoz...şöle ortak bişey yapamadılar gittiler... :twisted: Bazı programlar sayesinde linux dada *.exe çalıştırılıyor aha buda platform bağımsız işte 8) windowsa fazla yüklenmemek lazım.... :D çareler tükenmiyor yani....ama bu frameworklar devamlı güncellendiği için işletim sistemiyle gelse bile habire güncelledur..en iyisi standart win32 program...

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 09:13

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen ikutluay » 15 Nis 2008 03:25

access i kurduk gene olmadı...

bu şekilde uygulama dağıtan birileri püf noktarını yazarsa sevinirim. nettende çok birşey çıkmadı
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen lazio » 15 Nis 2008 04:27

sdk değil, framework
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

access in çalışabilmesi için tabikide yüklü olmadı, win32 e aynı durum geçerli değilmi?

exe ler için bin klasörü içindeki projeadi.exe yi çalıştırmanız yeterli, tabikide ekstra bir dll vs kullanmadıysanız..
Resim

..::|YeşilMavi|::..

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 09:13

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen ikutluay » 16 Nis 2008 09:09

Merhaba ortada bir BIN klasörü yok.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Access .NET deploy sorunu

Mesaj gönderen lazio » 17 Nis 2008 08:38

Pardon sen Delphi.net ile çalışıyorsun sanırım ben VS ile karıştırdım..
Obj klasörüdemi yok?
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Cevapla