delphi konusunda

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kilitli
gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 17 Mar 2008 11:09

datasource,appilation nesnelerinin bitbtn,stringgird,cehecklistbox,database,radiobuton,buton anlamlarını yazarmısınz ve bu nesnelerin üzerinde program arkadaşlar ltfn yardım edin

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3035
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen sabanakman » 17 Mar 2008 01:00

Bunlar proje yazılırken kullanılabilen bileşenlerdir :twisted:
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 19 Mar 2008 11:01

tamam ben bu nesnelerinin programını istiyorum yani o yazdıklarım nesnelerinin ilişkilendirilerek yapmanıza sölemiştim

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen Battosai » 19 Mar 2008 11:40

tamam ben bu nesnelerinin programını istiyorum yani o yazdıklarım nesnelerinin ilişkilendirilerek yapmanıza sölemiştim
Bu cümleyle ne demek istiyorsun acaba :twisted:
sabanakman hoca cevabı vermiş ama bende ekleme yapayım programı bunlarla yapıyon zaten "bu nesnelerin üzerinde program" nasıl oluyor onu daha bilmiyoz :twisted: Şaka bi yana en yakın kitapçıya gidip bir tane delphi kitabı al bunları okuyup uygulama yaparak öğren tabi mesele öğrenmek ise....

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 20 Mar 2008 10:06

tamam anlıyorum doğrıu sölüyosunuzda benim acilen programı yapmam lazım fakat bu nesneler içerinde ne ortaya cıkar bi fikrim yok diyorum sizden yardım istedim oyüzden k.bakmayın ve bu 31 marta kadar bitmesi lazım tezlerini yaptım fakat programı yazamıyorum

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3035
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen sabanakman » 20 Mar 2008 11:17

Belli bir konu bulmaktan ziyade bence bu bileşenleri bir forma yerleştir ve ekrandan formu izleyerek bunlardan ne çıkabilir gibisinden düşüncelere dalabilirsin. Yerinde olsam bu tarz çalışma yapardım. Ayrıca bunlara ilave olarak bileşenler eklemen gerekecek gibi duruyor. Mesela DataSource için bir Table bileşeni gibi.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 20 Mar 2008 11:18

tşk ederim

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 06 May 2008 10:37

mrb bana yardım ederseniz sevinirm bitirme tezim var ben bu tezi delphi prog. üzerinden yapmaya calışıyorum konu olarak teknik servis prgramı yapmaya calışıyorum şimdi sizden istediğim ben arama diye bi speedbuton koydum ben bu arama tıkladığımda ikinci forma gelmesini istiyorum işte form1 da işte müsterinin adı soyadı ,adresi ,servis sonucu ,geliş sebebi, db grid ekledim bide navigatör ekledim yeni sil ekle cıkış vs şeyler bide önizleme koydum speedbuton olarak aynı şekilde onu nasıl yapmalayım kod olarak ikinci form2 dede tarih aralığı ,cihaz türü ,ad soyad, dbgrid navigaöt ve ara ,cıkış bu arayı tıkladdığımdada bi küçük pencere cıkmasını ve ismi yazdığımda otomatik bulmasını istiyorum

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen aslangeri » 07 May 2008 07:36

@gulis;yeni soru için yeni konu lütfen...
ancak bu bir sorumu yoksa sipariş mi anlamadım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 07 May 2008 08:32

şipariş falan değil yanlış anladınız sadece yardımcı olmanızı istemiştim yardım edip etmemeniz size kalmış bişey

Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 21 Mar 2004 12:30
Konum: samsun
İletişim:

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen metemete » 07 May 2008 09:31

hem sen konuya biraz sert girmişsin sanki burda kı insanlar senin işini yapmaya mecburmus gibi tavır takınmıssın.:) ama ben sana yardımcı olurum arkadasım hesabıma 100$ gonder sana teknık servıs programını sourcelerı ıle beraber yolluyayım 4 sene once yapmıştım oldukca kullanıslı ve sade. aksi halde sen anladıgım kadarıyla cok yenisin.senın daha cok ekmek yemen lazım

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 08 May 2008 08:48

k.bakma ama benim hazır programa ihtiyacım yok ben kendimde yaparım fakat size yapamadığım tek şey haakında yardımcı olmanızı istemiştim eğer yardım etmicekseniz bu formda ne işiniz var anlamadım evet bilmiyorum bu dersi görüyorum fakat yetersizim bilmediğim için zaten soruyolrum bu formda insanların biribrlerine yardım etme amacıyla yapılmıştır.yinede teşekkür ederim k.bakma sizinle tartışamam

Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 21 Mar 2004 12:30
Konum: samsun
İletişim:

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen metemete » 08 May 2008 10:53

tartışımam deyip muhalefet yapıyosun siz niye bölesiniz:) herşeyin bir adabı var burdakiler beni anlıyor ama sen anlamayamazsın :) neyse yaparsın eminim kolay gelsin :)

gulis
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 16 Mar 2008 01:26

Re: delphi konusunda

Mesaj gönderen gulis » 09 May 2008 10:51

benmi sizi anlamıyorum ne diyosunz siz tamam yardımcı olmayın size başarılar hep böle olun devam edin tamam

Kilitli