sql servera bağlama

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

sql servera bağlama

Mesaj gönderen Fatih! » 23 Ağu 2005 09:45

yaw arkadaşlar dünden beri sql servera bağlamaya çalışıyorum ama ne yaptıysam olmadı meret. bir zahmet kodları biriniz deneseniz hata kodlarda mı makinamda mı anlayayım.
denemek için forma bir datagrid ekleyip Fatih yerine sizdeki veritabanı ismini,tbl_liste yerine kendi ablo isminizi yazın.
accessa çatır atır bağlannıyor. burda niye yamuk yapıyor anlamadım.

Kod: Tümünü seç

uses System.Data, System.Data.SqlClient;

procedure TWebForm1.Page_Load(sender: System.Object; e: System.EventArgs);
var
MyConnect:SqlConnection;
MyAdapter:SqlDataAdapter;
MyDataset:DataSet;
begin
//Bağlantıyı oluştur
MyConnect:=sQLConnection.Create('Server=localhost;Database=Fatih;uid=sa;');
//Tabloya bağlan
MyAdapter:=SQLDataAdapter.Create('Select * From TBL_LISTE',MyConnect);
//Seçilen Tabloyu DataSete Aktar
MyDataset:=Dataset.Create;
MyAdapter.Fill(MyDataset,'TBL_LISTE');
DataGrid1.DataSource:=MyDataset.Tables['TBL_LISTE'];
DataGrid1.DataBind;
end;

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: sql servera bağlama

Mesaj gönderen lazio » 23 Ağu 2005 11:22

Kod: Tümünü seç

uses System.Data, System.Data.SqlClient;

procedure TWebForm1.Page_Load(sender: System.Object; e: System.EventArgs);
var
  MyConnect:SqlConnection;
  MyAdapter:SqlDataAdapter;
  MyDataset:DataSet;
begin
  //Bağlantıyı oluştur
  MyConnect:=sQLConnection.Create('data source = localhost; user id = root; password = fcolak; initial catalog = SAGLIKB');
  //Tabloya bağlan
  MyConnect.Open;
  MyAdapter:=SQLDataAdapter.Create;
  MyAdapter.SelectCommand.Connection := MyConnect;
  MyAdapter.SelectCommand.CommandText := 'Select * From TBL_LISTE';
  //Seçilen Tabloyu DataSete Aktar
  MyDataset:=Dataset.Create;
  MyAdapter.Fill(MyDataset,'SIRKET');
  DataGrid1.DataSource:=MyDataset.Tables['SIRKET'];
  DataGrid1.DataBindings;
  MyConnect.Close;
end;
bide böyle dene.
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 08:05

maalesef buda olmadı.
sorun connectionstringde bağlantı gerçekleşmiyor. sende çalışıyoor mu acaba. daha önce bağlanmamış olsambilmiyorum dicem.
denemedende makale yazılmazki :)

ademcicek
Üye
Mesajlar: 409
Kayıt: 03 Eki 2003 12:50
Konum: Ankara

Mesaj gönderen ademcicek » 24 Ağu 2005 08:51

Hocam Sorun ConnectionString de ise Sen de bir sqlConnection nesnesi koy onunla bağlan.sonra connection stringini al.
kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 09:06

onu dün denedim sonuç yine aynı. :cry: biriniz çalışıp çalışmadığını söylerse sevinirim :roll:

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 09:55

sanırım kodlarda sorun yok

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 24 Ağu 2005 11:38

hocam sqldataadapter nesnesi koy ve sağlayıcı sekmesinde "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server" ı seç. bağlantı sekmesinde ise kullanıcı adı ve şifreni gir ve bağlantıyı sına. bağlantı onaylandıktan sonra sqldata adapter zaten senin için bir sqlconnection nesnesi oluşturacaktır.
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 11:54

C# ta dediğin gibi adapteri indirdiğimizde otomatik connectionu oluşturuyor ama ben delphide böyle bir özellik görmedim.
sqlconnectionu manuel olarak forma ekleyip dediğin ayarlamayı yapıyorum sınaada başarılı oluyor ama çalıştırınca zonkluyor.
okuduğum bütün kaynaklarda yapgığım gibi anlafılmış.
c# kaynaklarıda dahil

ademcicek
Üye
Mesajlar: 409
Kayıt: 03 Eki 2003 12:50
Konum: Ankara

Mesaj gönderen ademcicek » 24 Ağu 2005 01:32

hocam Sen sql servere bağlanıyorsun değilmi.bak ben bununla defalarca delphi 2005 de bağlanım iş yaptım.

Kod: Tümünü seç

  c_string = 'server=Admin;database=AdresDefteri;Trusted_Connection=Yes';
Server ve database değiştirirsen çalışır.

kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 02:12

connection string

Kod: Tümünü seç

MyConnect:=sQLConnection.Create('Server=localhost;Database=Fatih;Trusted_Connection=Yes');
hata

Kod: Tümünü seç

Login failed for user 'FAOSOFT\ASPNET'. 
connection string

Kod: Tümünü seç

MyConnect:=sQLConnection.Create('Server=localhost;Database=Fatih;uid=sa;pwd=;');
hata

Kod: Tümünü seç

Login failed for user 'sa'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection.  
vb. şekillerde hatalar :cry:

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 24 Ağu 2005 02:59

FAOsoft yazdı:connection string

Kod: Tümünü seç

MyConnect:=sQLConnection.Create('Server=localhost;Database=Fatih;Trusted_Connection=Yes');
hata

Kod: Tümünü seç

Login failed for user 'FAOSOFT\ASPNET'. 
connection string

Kod: Tümünü seç

MyConnect:=sQLConnection.Create('Server=localhost;Database=Fatih;uid=sa;pwd=;');
hata

Kod: Tümünü seç

Login failed for user 'sa'. Reason: Not associated with a trusted SQL Server connection.  
vb. şekillerde hatalar :cry:
bu hatalar sanırım IIS ve SqlServer Ayarlarından kaynaklanıyor..
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 03:09

banaa öyle geliyor çünkü denemediğim yol kalmadı :cry:

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1172
Kayıt: 26 Kas 2004 10:46
Konum: Malatya
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! » 24 Ağu 2005 04:07

sonunda oldu arkadaşlar. :eyo: kodlarım masummuş :) bütün kabahat mssql'de çıktı. adi mssql beni perişan etti 3 gündür :)
oh bea dünya varmış :)
yarın en fazla zamanımı alan makaleyi okuyacaksınız inşallah. :lol:

Kullanıcı avatarı
KOROGLUCW
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 02 May 2013 08:10
İletişim:

Re: sql servera bağlama

Mesaj gönderen KOROGLUCW » 06 May 2013 02:36

Benim size şöyle bir sorunum var araştırdığım bütün şeyler karma karışık geliyor sebep ise benden kaynaklanıyor yani delphide kod bilgim şuan yetersiz neyin ne ile ne için kullandığını bilmememden kaynaklanıyor :(,

ben şöyle yapacam.
Form1 de server name cobobox1 olacak ve server namesler listelenecek,
sonra databe diye combobox 2 olacak ve orda databaseler aktarılacak ve ordan hangi db ile çalışacak ise seçecek ve form2 gidicek.
Form2 de ise list bak veya combobox da tablolar gelecek ve ordan seçim olduğunda ise cxgrid ve stringgrid aktarmak istiyorum
bana şuan sadece
şöyle server seçecek ordan databseler listenecek ve ordan ise form2 combobx tablolar getire bilirmiyim veya hangi nesneleri kullanacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz
veya class lar olarak mı tanımlacak?

yardımcı olabilirmisiniz
VeSSeLaM.
En iyi Sistem fişi çekilmiş Sistem'dir.
Cyber-Warrior.org/K@R@GLU

Cevapla