Rusça Karakter Sorunu

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Cevapla
cmkare
Üye
Mesajlar: 175
Kayıt: 23 Ağu 2010 10:29

Rusça Karakter Sorunu

Mesaj gönderen cmkare » 04 Eki 2017 07:34

Selam arkadaşlar,

Android tablette, bir tablodan diğer tabloya kayıtları çekmem gerek ama bazı alanlar rusça. Insertinto yöntemiyle çektiğimde verilerin olduğu tabloda düzgün görünen yazılar insert into ile diğer tabloya aldığımda tüm yazılar normal ama rusça alan ????? geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Normalde exe de edit1.text:=edit2.text yazıp post ettiğimde sorun olmuyor.
Aynı şeyi tablet üzerinde yapamıyorum. edit1'i edit2 ye aktarıp post ettiğimde editleri boşaltıp kaydediyor ve dbye baktığımda tüm alanları boş şekilde kaydetmiş görüyorum. Bununla ilgili ne yapabilirim?

uparlayan
Üye
Mesajlar: 26
Kayıt: 09 Oca 2009 05:48

Re: Rusça Karakter Sorunu

Mesaj gönderen uparlayan » 04 Eki 2017 11:31

Selam,

Rusça verilerin olduğu tablonun ilgili alanının veritipi nedir? Varchar mı NVARCHAR mı? Eğer Varchar ise bu alanı NVARCHAR olarak değiştirin.

cmkare
Üye
Mesajlar: 175
Kayıt: 23 Ağu 2010 10:29

Re: Rusça Karakter Sorunu

Mesaj gönderen cmkare » 04 Eki 2017 02:27

alanlar nvarchar.

insert into ile yaptığımda tüm alanlar geliyor fakat rusça alan ??? olarak görünüyor.

H4k4nn
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Eki 2017 03:43

Re: Rusça Karakter Sorunu

Mesaj gönderen H4k4nn » 06 Eki 2017 03:45

Rusça textleri nasil gonderıyorsun / client ve server utf8 string mi
Tablodaki charset ayarın?

cmkare
Üye
Mesajlar: 175
Kayıt: 23 Ağu 2010 10:29

Re: Rusça Karakter Sorunu

Mesaj gönderen cmkare » 11 Eki 2017 01:00

Rusça textleri herhangibirşey yapmadan gönderiyorum. insert into ile. MsSqldeki alanda nvarchar.
Charseti Turkish_CI_AS

Cevapla