Firemonkey - TGrid - Button Ekleme

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 03:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Firemonkey - TGrid - Button Ekleme

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. Kolay gelsin.

Delphi XE8 - Android

Grid'de verilerimi listeliyorum.

Fakat istediğim ise, bir kolona Button eklemek ve button tıklanınca işlem yaptırmak.

Bir kaç kod buldum. Onları denedim. Oluyor ama bir sıkıntı var.

Grid üzerinde hemen görünmüyorlar. Hücre (Cell) ye tıklayım edit moda gelmeden görünmüyorlar.
Mutlaka hücre edit moda gelince button görünüyor.

ben ise satır sayısı kadar tuşların devamlı görünmesini istiyorum.

Bu konuda hakkında bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
Herkes cahildir, bazi konularda.

Hashirama
Üye
Mesajlar: 81
Kayıt: 26 Kas 2013 03:42

Re: Firemonkey - TGrid - Button Ekleme

Mesaj gönderen Hashirama »

Şu şekilde dener misin ?

Kod: Tümünü seç

StringGrid2.RowCount:=ADOquery1.RecordCount;
StringGrid2.UpdateColumns;
stringgrid2.setfocus;

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 03:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Firemonkey - TGrid - Button Ekleme

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A Kolay gelsin.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Malesef olmadı.

Artık farklı bir şekilde işlemi çözmeye çalışıcaz..

Teşekkürler...
Herkes cahildir, bazi konularda.

Cevapla