Android Mysql Erişim Hk.

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Cevapla
cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 10:29

Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen cmkare » 05 Mar 2015 11:47

Arkadaşlar merhaba. Bir andorid projesi yapıyorum. İnternetteki veri tabanımdan bilgi çekmek istiyorum. Mysql. FireDAC componenti yardımıyla yapmak istiyorum ama hata alıyorum. Aşağıdaki linkteki resimde nasıl yaptığımı anlatmaya çalıştım. Aldğım hata da linktekiresimde.
Port : 3306 default geliyor. Ben 3307 denedim yine olmadı.
Bilgisayarımda kurulu olan MSSQL'e bağlanıyor. ama Mysqle bağlanmadı.
Forumda araştırdım, mysqle direk bağlantı yapılamıyor gibi yazılar gördüm ama tekrar sormak istiyorum. Nasıl yapabilirim. İnternetteki veri tabanımdan bilgileri nasıl çekebilirim? Yardımcı olurmusunuz?

Resim

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen barisatalay » 06 Mar 2015 10:28

Hata mesajından yanlış anlamadıysam kullanıcınız ile alakalı bir sıkıntı var burada.

Kullanıcı avatarı
warder
Üye
Mesajlar: 255
Kayıt: 10 Mar 2004 04:59

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen warder » 06 Mar 2015 10:33

İlave olarak...
Portun dışarıya açık ve kullanıcının buna yetkisi olduğundan emin olunuz.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen hi_selamlar » 06 Mar 2015 03:02

S.A. hazır MySQL konusu açılmışken.

3 sorum olacaktı arkadaşlar;

1) MySQL ile bağlantı sağlandıktan sonra Android için DBGrid tarzı listeleme işlemi nasl yapılabilir ?

2) DBGrid üzerinde ilgili satırda ilen üzerine basılı tutup PopUpMenu nasıl açabilirim ?

3) Birden fazla form ile nasıl çalışabilirim ? (Form Create nasıl yapılır, destroy edildiğinde hafızadan nasıl atılır.)

Teşekkürler.
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen barisatalay » 06 Mar 2015 03:17

1 ve 2. işlemi yapamassınız standart delphinin bahsettiğiniz türde bir nesnesi yoktur.

cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 10:29

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen cmkare » 06 Mar 2015 03:40

Onları test etmiştim. yazmayı atlamışım.. pardon..
Telnet siteadi.com 3306 dediğimde password ekranı geliyor. Açık bu durumda.
Kullanıcı ve şifresiyle alakalı bir sorun yok. Webden hertürlü erişebiliyorum. Başka bir sıkıntı var ama çözemedim.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen hi_selamlar » 09 Mar 2015 01:03

barisatalay yazdı:1 ve 2. işlemi yapamassınız standart delphinin bahsettiğiniz türde bir nesnesi yoktur.
Teşekkürler.

Peki 3. adım işlemi ile ilgili nasıl bir yol izlememiz gerekli acaba ?
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen barisatalay » 09 Mar 2015 01:39

hi_selamlar yazdı:
barisatalay yazdı:1 ve 2. işlemi yapamassınız standart delphinin bahsettiğiniz türde bir nesnesi yoktur.
Teşekkürler.

Peki 3. adım işlemi ile ilgili nasıl bir yol izlememiz gerekli acaba ?
Aşağıdaki kod hem win32 hemde mobil platformda çalışır bir test et istersen.

Kod: Tümünü seç

  Application.CreateForm(TForm1, Form1);
  try
  {$IFDEF ANDROID}
    Form1.ShowModal(procedure (Res: TModalResult)
    begin
      Form1.DisposeOf;
    end);
  {$ELSE}
    Form1.ShowModal;
  {$ENDIF}
  finally
    {$IFNDEF ANDROID}
    FreeAndNil(Form1);
    {$ENDIF}
  end;

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen hi_selamlar » 10 Mar 2015 12:04

teşekkürler. kolay gelsin
Herkes cahildir, bazi konularda.

beklentili
Üye
Mesajlar: 86
Kayıt: 21 Ara 2013 09:05
İletişim:

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen beklentili » 11 Mar 2015 03:13

Merhaba, androidden web de bulunan veritabanına doğrudan bağlantı yolunu ilk başlarda denemiştim lakin sağlıklı sonuç alamadım. Bu sebeple ben farklı bir metotla bağlantıyı kurdum. Aklınıza yatarsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Büyük projelerde işe yarar mı bilmem ama küçük projeler de ben kullanıyorum

1 - Web veritabanındaki verileri php kodları ile json'a çeviriyorum.
2 - Json verilerini uygulama açıldığında arka planda local veritabanına aktarıyorum.
3 - Daha sonra localdeki verileri istediğim gibi kullanabiliyorum.
4- Eğer veritabanına veri göndereceksem de bu işi yine php ile oluşturduğum web sayfalarına veri göndererek yapıyorum.

Ayrıca diğer soru ile ilgi olarak;

1) MySQL ile bağlantı sağlandıktan sonra Android için DBGrid tarzı listeleme işlemi nasl yapılabilir ?
- Standart delphi nesneleri ile bu mümkün değil, en azından ortaya istenilen tarzda bir şey çıkmıyor ama bunu da uygulama çalışırken thread aracılığıyla nesne oluşturma yöntemiyle yapabilirsiniz.
[/size]http://www.componentler.com | Türkçe component sitesi

Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
Mesajlar: 462
Kayıt: 02 Eki 2007 10:22
İletişim:

Re: Android Mysql Erişim Hk.

Mesaj gönderen esistem » 11 Mar 2015 06:08

Kısaca REST konusunu bi araştırın isterseniz. Android ve Elterminalleri gibi cihalarda direk veritabanı bağlantısı yapmak yerine işlemleri serverda yaptırıp sadece sonuçları çekersiniz.

Cevapla