Local Storage benzeri kalıcı cookie

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Cevapla
nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 10 Eyl 2014 10:43

Merhaba.
Html5 de kullandığım şey Local Storage idi. Tarayıcı kapansa bile veri silinmiyordu. Delphi programımda, program kapanmış dahi olsa silinmeyecek verileri nasıl oluşturup kullanabilirim? Cookiemanager işimi görür mü?
Yani mobil bir uygulama yazıyorum. Android ya da ios için. Program içerisinde gerekli olan verileri kaydediyorum ve daha sonra ona program kapanıp açılsa bile ulaşabiliyorum.
Bunu nasıl yapabilirim? Bir de bu veriler için en güvenli yol hangisi olur? Bu verilere herkes ulaşabilir mi?

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 10 Eyl 2014 11:27

ini dosyası olur, Json dosyası olur ne kaydetmek istiyorsunuz öncelikle önemli olan amacın ne olduğudur bence.

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 10 Eyl 2014 11:36

Yine hızlı cevabınız için teşekkürler.
Login bilgileri olacak. Kullanıcı adı, parola gibi. Bir de program içerisinde kullanırken hatırlamam gereken küçük bilgiler olabilir.

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 10 Eyl 2014 11:50

Bence Json bu iş için biçilmiş kaftan :)
Örnek bir JSON salladım kafadan, aklınızda birşeyler oluşmasına yardımcı olması için :)

Kod: Tümünü seç

{
	"ID": "asds",
	"PAS": "sdDA2123",
	"AnaEkranBilgileri": {
		"HatırlanacakDeğer": "23"
	}
}

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 10 Eyl 2014 11:52

Peki bunu nerde saklamam lazım?
PHP'den mi çağırmalıyım her seferinde, yoksa ini dosyasında mı?

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 10 Eyl 2014 12:14

Direk bunu kayıt etmeniz yetli olacaktır locale

X.SaveTo(TPath.GetDocumentsPath + PathDelim +'ayarlar.json');

Şeklinde kayıt edebilirsiniz yolu belirttiğiniz yere.

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 10 Eyl 2014 12:40

Teşekkürler. Kaydediyor. Bir de okursam problem yok :)
Kolay gelsin...

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 10 Eyl 2014 04:36

Şeklinde okuyabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

X := TSuperObject.ParseFile(TPath.GetDocumentsPath + PathDelim +'ayarlar.json');

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 11 Eyl 2014 08:32

Teşekkürler.
Bir de şöyle bir problem çıktı. Telefona dosya kaydetmeye çalışırken (ini,json) ReadOnly hatası verdiği için program açılmıyor. Kayıt kodlarını iptal ettiğimde çalışıyor.
Bu kayıt için hangi izinleri sağlamam gerekli? Ya da klasör yolu nasıl olmalı? Ben şöyle bir şey yazdım. GetCurrentDir+'\deger.ini' Yoksa bunu mu değiştirmeliyim? (ios ve androidde çalışabilmesi için)

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 11 Eyl 2014 08:42

Galiba TPath.GetDocumentsPath kullanırsam çözülecek. Deniyorum şimdi.

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 11 Eyl 2014 09:04

Evet çalıştı. Klasör yolu önemliymiş. Herhangi bir ek izine gerek kalmadı. Umarım ios ta da problem çıkmaz. GetHomePath+PathDelim+'deger.ini' şeklinde kullandım.

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 11 Eyl 2014 09:05

Hiçbir sorun çıkmaz kendim kullanıyorum :D

Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
Mesajlar: 398
Kayıt: 02 Nis 2013 04:43
İletişim:

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen barisatalay » 11 Eyl 2014 09:08

Örnek Proje ektedir :)
Dosya ekleri
XSuperObject ile Bilgi saklama.rar
(4.6 KiB) 43 kere indirildi

nehirnehir
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 05 Eyl 2014 12:27

Re: Local Storage benzeri kalıcı cookie

Mesaj gönderen nehirnehir » 11 Eyl 2014 09:30

İnceliyorum, teşekkürler...

Cevapla