Android SQL Serverdan veri listeleme?

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7507
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mussimsek » 07 May 2014 10:22

Merhaba,

XE6 indirip kurdum, epeydir aklımda olan bir projeyi denemek istiyorum. Daha önce uğraşan varsa yol gösterirlerse sevinirim.

Basitçe 3-4 tane raporu android cihazda listelemek istiyorum. Anladığım kadarıyla direk bağlantı kuramıyoruz? Bunun için nasıl bir şey yapmamız daha doğru olur. Çalışma mantığı şu olacak, ben parametreleri vereceğim. SQL Server'dan verileri alıp, gridde listeleyecek. Database'le çalışma için örnek program var mıdır?

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
Mesajlar: 1313
Kayıt: 07 May 2009 09:42
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen SimaWB » 07 May 2014 10:52

Dün okumuştum; XE5 Firemonkey için Winsoft'un MSSQL driver'ı varmış. Android'den direk MSSQL'le bağlanabiliyormuşuz ama denemedim.
There's no place like 127.0.0.1

Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1363
Kayıt: 18 Oca 2005 05:45
Konum: Dünyadan

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen pro_imaj » 09 May 2014 03:03

mussimsek yazdı:Merhaba,

XE6 indirip kurdum, epeydir aklımda olan bir projeyi denemek istiyorum. Daha önce uğraşan varsa yol gösterirlerse sevinirim.

Basitçe 3-4 tane raporu android cihazda listelemek istiyorum. Anladığım kadarıyla direk bağlantı kuramıyoruz? Bunun için nasıl bir şey yapmamız daha doğru olur. Çalışma mantığı şu olacak, ben parametreleri vereceğim. SQL Server'dan verileri alıp, gridde listeleyecek. Database'le çalışma için örnek program var mıdır?

Kolay gelsin.
Merhaba Hocam;
Aslında hiç zor değil, zor olan kısım bu işi aynı ağ dışında çalıştırmaya çalıştığınızda yaşacaksınız.

Sözü uzatmadan yapılışı çok güzel. Ben bu yöntemle bağlanıyorum.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... d_Android)
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
_________________

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7507
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mussimsek » 09 May 2014 04:29

Merhaba,

Evet datasnap ile bu işi yapmak daha doğru gibi. Biraz kurcalayım bakalım.

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mrmarman » 09 May 2014 07:17

Delphi Dunyası sitesinde güzel bir makale yazıp yayınlamıştım. Keşke burada da yayınlasaydım. Ne bileyim teknik bir sorunla karşılaşılacağını... :roll:

- Şimdi oradaki resimlerin kopyası pictures klasörümde duruyor aşağıda yol haritası oluşturacak şekilde vereyim, şimdi Diyarbakır'da çekimdeyim, uygun zamanda otelden bir örnek hazırlar yine buradan yayınlarım.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7507
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mussimsek » 10 May 2014 09:51

@pro_imaj'ın verdiği link ile, android emülatörden verileri görmeyi başardım.

Hepinize teşekkür ederim.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1363
Kayıt: 18 Oca 2005 05:45
Konum: Dünyadan

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen pro_imaj » 10 May 2014 10:20

mussimsek yazdı:@pro_imaj'ın verdiği link ile, android emülatörden verileri görmeyi başardım.

Hepinize teşekkür ederim.

Kolay gelsin.
Paylaşımcı arkadaşlar ve forum sayesinde nice güzel bilgilere inş.

Bende herkesin kullanımına açmayı başaramadım malesef. Forumda yapanda olmamıştı sanırım, doküman eksikliği hat safhada.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
_________________

ardaobaykutalp
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 26 Ağu 2014 03:06

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen ardaobaykutalp » 26 Ağu 2014 03:12

Herkese merhaba ,

@pro_imaj' ın vermiş olduğu kaynağı kullanarak belli bir aşamaya kadar geldim.
Fakat takıldığım bir nokta var.

Expand the Driver node, and set the DataBase property to C:\Users\Public\Documents\RAD Studio\<n.n>\Samples\Data\EMPLOYEE.GDB.
Change the Connected property to True. If you get an error, double-check the Driver properties:

demiş fakat
EMPLOYEE.GDB database dosyasına erişimi gerçekleştiremiyor.

Bunun sebebi ile ilgili bilgisi olan varmı acaba?

Sistem win8.1 , 64bit , xe5.

Şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen hi_selamlar » 02 Eyl 2014 08:06

Merhaba,

(XE6)

Acaba rica etsek, basit bir uygulamanın kaynaklı kodunu paylaşma şansınız varmı acaba ?

Hocamın bahsettiği gibi;
Bir server dan (MySQL , MSSQL) veri çekip listelemek şeklinde.

Inanın çok makbule geçer.

Teşekkürler.
Herkes cahildir, bazi konularda.

OutSource
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 03 Şub 2015 04:35

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen OutSource » 18 Şub 2015 01:50

Aynen örnek küçük bir proje yapacak babayiğit yok mu?

Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
Mesajlar: 154
Kayıt: 02 Ağu 2013 04:00
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mustafasoy » 20 Şub 2015 05:12

selam , verdiğiniz linkteki adımları izledim en son aşamada takıldım
clientdataset i active yapmaya çalıştığımda dsnap200.bpl Access violation hatası vermekte
xe7 kullanıyorum problem bununla alakalı sanırım ?
http://www.mustafasoy.com.tr
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.

Kullanıcı avatarı
dogan
Üye
Mesajlar: 173
Kayıt: 17 Eki 2014 09:11

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen dogan » 27 Şub 2015 11:42

Hocam.

Unit1'den (if ServerMethods1.IdIPWatch1.ForceCheck then) dediğimde ServerMethods ulaşamıyorum, fakat aynı işlemi ServerContainer üzerinden (if ServerContainer.IdIPWatch1.ForceCheck then) dediğimde ulaşabiliyorum.
Bu anlamda ben mi hata yapıyorum yoksa başka bir sıkıntımı var?

uses ServerMethodsUnit1, ServerContainerUnit1; kısmındada sorun yok ekli



Resim[/quote]

Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye
Mesajlar: 168
Kayıt: 13 Tem 2004 01:25
Konum: Batman

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen mudipasa » 27 Şub 2015 03:23

S.A.
@mussimsek abimizin dediğini anlatabilirmisiniz ? sizin anlattığınız anladığım kadarıyla interbase veritabanı. uzak işlemlerde bayağı ağır kaçıyor.
Diyelimki ben android kayıt programı yapacam. Benim istediğim server daki mssql veri tabanına bağlanıp ordaki istediğim tablo ve değişkenleri okuma ve üzerinde işlem yapabilme. aslında bir defa bağlanabilsek gerisi gelir inşallah.

Kod: Tümünü seç

www.muratdişikırık.com.tr

Kullanıcı avatarı
brs
Üye
Mesajlar: 626
Kayıt: 04 Eki 2012 02:52

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen brs » 27 Şub 2015 08:35

dogan Hocam.

Unit1'den (if ServerMethods1.IdIPWatch1.ForceCheck then) dediğimde ServerMethods ulaşamıyorum, fakat aynı işlemi ServerContainer üzerinden (if ServerContainer.IdIPWatch1.ForceCheck then) dediğimde ulaşabiliyorum.
Bu anlamda ben mi hata yapıyorum yoksa başka bir sıkıntımı var?

uses ServerMethodsUnit1, ServerContainerUnit1; kısmındada sorun yok ekli


Selam, aynı durum bende de var xe5 kullanıyorum bilen birinin cevabını sabırsızlıkla bekliyorum :D

Not: Benim uygulamam mobil değil...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: Android SQL Serverdan veri listeleme?

Mesaj gönderen hi_selamlar » 14 Mar 2015 02:00

Merhabalar,

DataSnap ile MySQL bağlantısı nasıl kuruluyor acaba ?
Bir kaç deneme yaptım ama bir türlü bağlantıyı sağlayamadım ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Kod: Tümünü seç

DBX Error:  Driver could not be properly initialized.  Client library may be missing, not installed properly, of the wrong version, or the driver may be missing from the system path
Herkes cahildir, bazi konularda.

Cevapla