Android-xe10-sqlite

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 06:53

fesiharslan yazdı:Tabloyu açtığınız kodun hemen altında yazabilirsiniz. Örneğin Butonun OnClick olay'ın yazabilirsiniz.
anladım. tşk ederim.

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 584
Kayıt: 20 Eki 2006 10:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen fesiharslan » 07 Nis 2016 06:57

makif42 yazdı:Cannot modify a read-only dataset
Muhtemelen Kullandığınız Query nesnesinden kaynaklanıyor. Nesneyi silin ve yenisini ekleyerek uygulamamızı yeniden çalıştırın.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 07:25

sütunların width işi tmmdır oldu. eyvallah.

query nesnesini deneyeceğim şimdi.

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 584
Kayıt: 20 Eki 2006 10:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen fesiharslan » 07 Nis 2016 07:44

Hadi bakalım el birliğiyle projeyi tamamlayacağız inşaallah. :)
En son fesiharslan tarafından 07 Nis 2016 08:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 07:55

yine aynı hata var araştırmaya devam ediyorum bende

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 584
Kayıt: 20 Eki 2006 10:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen fesiharslan » 07 Nis 2016 08:49

Insert yaptığınız kod kısmını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 08:58

Table.Insert;
btnAdd.Visible:=False;
btnOK.Visible:=True;

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 09:02

bi yerde DataSetProvider.ResolveToDataSet true olmasın demiş. datasetprovider koymadığımı farkettim. şimdi birde koydum deniyorum.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 07 Nis 2016 09:15

hala aynı.

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 584
Kayıt: 20 Eki 2006 10:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen fesiharslan » 07 Nis 2016 10:25

Kodu tam olarak paylaşırsanız daha sağlıklı olur. Paylaştığınız kısımda, hataya neden olacak bir ayrıntı göremedim.

Ayrıca Insert işlemi için Table nesnesi değil, Query veya TSQL nesnelerinden birini kullanmalısınız.
Table nesnesi genellikle sabit yapılı veri kümelerini listelemek için kullanılır.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 08 Nis 2016 10:58

Pazartesi denicem insallah. Sehir disina cikmak zorunda kaldim. Haber veririm insallah.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 12 Nis 2016 07:46

Bu sqlite baglantisini anlatan iyi bir ders video vs yok mu? Belki baglantiyi hatali yapiyorumdur. Bastan baglayayim. Ne yaptimsa olmadi cunku.

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 584
Kayıt: 20 Eki 2006 10:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen fesiharslan » 12 Nis 2016 08:09

Merhaba;
Aşağıdaki linkte Embarcadero'nun SQLite bağlantısı, örnek uygulaması yer almaktadır.

http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... d_Android)

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 12 Nis 2016 10:19

Tesekkurler.

makif42
Üye
Mesajlar: 36
Kayıt: 29 Mar 2016 02:14

Re: Android-xe10-sqlite

Mesaj gönderen makif42 » 15 Nis 2016 12:14

Listview çalışmış burda. ben stringgrid çalışıyorum. ve ne yaptıysam read-only hatası devam ediyor.

Cevapla