Pervasive DB yi dönüştürme

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 13 May 2015 08:48

Arkadaşlar elimde pervasive 2000 ile hazırlanmış bir db mevcut

benim bunu sql server yada firebird çevirmem lazım aradım ama bi tool bulamadım.

yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 13 May 2015 09:44

Google'dan sizin için bakınca şunu buldum...
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 14 May 2015 07:41

hocam ilgin için çok teşekkür ederim. bu dosya bende vardı. içindeki linklerin hiç biri çalışmıyor.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 14 May 2015 07:46

Dosyalar için başka kaynak olarak Internet üzerinden de mi sonuç çıkmadı. Ben daha önce hiç kullanmadım ama ben de bir bakarım bugün.
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 14 May 2015 08:23

@mrmarman hocam çok sağolun. kaç gündür arıyoum. en mantıklısının esf olduğunu söylediler ama oda olmadı.

bu müşterimin datası . eski veriler var yeni program hazırlıyorum. transfer etmem lazım . :bravo:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 14 May 2015 08:28

Sitenin kendi support bölümünde bu dosyalar zaten varmış hocam.
Bir lisans seri numarası varsa oradan temin edebilirsin.
Bu linkten (http://support.colinear.com/download/) inceler misin...

Seri numarası da sizin müşterinizin bilgisayarında kurulu olan Pervasive SQLServer'in klasöründeki PTKSetup.ini dosyasında şu şekilde mevcutmuş...

Kod: Tümünü seç

[License]
; KEY: 24-character license key to apply during install. If a license key
; value is assigned, the value will be applied during install.
License=
Aksi halde başka kaynaklar da ( 4shared'de PSQLWE.ZIP 54.2 MB mesela ) var ama buradan vermem sıkıntı olur, arayıp bulabilirsiniz. Açıklamada geçen dosya isimlerinden yürüyerek araştırın.
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 14 May 2015 09:25

Bunu kendiniz rahatlıkla yapabileceğinizi gördüm.
Şimdi indirip denedim... Sadece PSQLWE.zip yeterli. Testlerde tüm tablolara erişim yapabildim. Basit bir döngü ile tümünün structure üretmek çok kolay. Sonu. olarak orada yazan diğer ürünlere veya herhangi bir tool'a ihtiyacınız yok, kendiniz bunu rahatlıkla yaparsınız.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
Const
  strPervasive =  'Provider=PervasiveOLEDB.8.60;'
                  +'Data Source=%s;'
                  +'Location=%s;'
                  +'Cache Authentication=False;'
                  +'Encrypt Password=False;'
                  +'Mask Password=False;'
                  +'Persist Encrypted=False;'
                  +'Persist Security Info=False;'
                  +'Impersonation Level=Anonymous;'
                  +'Mode=ReadWrite;'
                  +'Protection Level=None;'
                  +'Auto Translate=False;'
                  +'Port=1583;'
                  +'Pessimistic Read Lock=False;'
                  +'CommandOnly=False;'
                  +'DirectOnly=False;'
                  +'LocalTCP=False;';


Var
  slListe : TStringList;
begin
  ADOConnection1.ConnectionString := Format( strPervasive, ['demodata', 'localhost']);
  ADOConnection1.LoginPrompt      := False;
  ADOConnection1.Connected        := True;
  slListe := TStringList.Create;
    ADOConnection1.GetTableNames( slListe );
    { Billing
      Class
      Course
      Department
      Enrolls
      Faculty
      Person
      Room
      Student
      Tuition }
    //ShowMessage(slListe.Text);
    //slListe.SaveToFile('d:\test.txt');
  With ADOQuery1 do begin
    Connection          := ADOConnection1;
    SQL.Clear;
    SQL.Add('SELECT * FROM ' + slListe[0] );
    Active := true;
  end;
  DataSource1.DataSet := ADOQuery1;
  DBGrid1.DataSource  := DataSource1;
  slListe.Free;
end;
Resim
En son mrmarman tarafından 14 May 2015 09:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 14 May 2015 09:51

hocam pervasivin içindeki demo dataya bende ulaşabilmiştim. ancak müşternin kullandığı db lere ulaşamıyorum. örnek veriyi gönderiyorum hocam birde bunula deneyin bakalım.

http://www.erkancaglar.com.tr/dosyalar/S.zip
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 14 May 2015 10:35

Örnekleri indirdim.
Bu tip bir data structure daha önce görmedim. Bunun pervasive olduğu konusundaki bilgiyi, kullanıcının sistemindeki bir DBManager vs. yoksa eski firmasından mı öğrenmiştiniz?

İlgilenebilecek başkası varsa diye bilgi için yazıyorum... :idea:
Aslında basit bir yapısı var. DOS tipi yapıların dinamiği zamanın teknolojik seviyesi çerçevesinde çok geniş değil çünkü.
Notebook.DB ile Exchange.DB içi bir iki kayıtlık muhtemelen 32 KB'lık bir boyuttalar ve içeriği oldukça benzer.
Resim

aynıNotebook.DB ile Portfoy.DB biri boş birisi maksimum dolulukta iki tabloda da kalıp uyuşuyor. BLOB alanlar genelde farklılık yaratır ama eski DOS tipi işlemlerde alan boyut bilgisi header kısmında değil genellikle hemen blob alanın önünde yer alıyor şeklinde gözlemlemiştim.
Resim
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 14 May 2015 10:44

hocam bu bilgiyi programın kullanıdığı bilgisayara format atarken öğrendik. kullanılan program BE2000. belki duymuşsunuzdur. çok eski bir program. programın çalışması için bu linkteki programı kuruyoruz. program yoksa çalışmıyor. program kulurumda pervasive 2000 diye yazıyor.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen mrmarman » 14 May 2015 11:39

Hocam DB'lerin structure'ları MKD dosyaları ile zaten örtüşüyormuş. Sadece DDF dosyalarını generate etmek erişim için yeterliymiş.

Support linki olduğu için vermekte sakınca görmüyorum, bu linkteki DDF builder büyük ihtimalle işini görecektir. Muhtemelen japonca bir arayüz çıkacaktır uzun olduğu için indirip denemedim, otelde internet çok yavaş... dosya linki de PervasiveDDFBuilder_4.5.007.000_x86_ja-JP.exe
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1255
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Pervasive DB yi dönüştürme

Mesaj gönderen ALUCARD » 14 May 2015 03:23

hocam o program vin8 x64 makineye kurulmuyor. en azından ben öyle anladım. akşam birde sanal xp kurup deneyeceğim.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Samsun Haber

Cevapla