DBGRİD NESNESİ

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
TruncuSakaL
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 20 Şub 2015 01:12

DBGRİD NESNESİ

Mesaj gönderen TruncuSakaL » 20 Şub 2015 01:29

İyi günler.

Benim yazmış olduğum bi program var.Veri Tabanı ile çalışıyor.Ancak Benim yaptığım bu programda DBEdit1.Text inin içine Tarih giriyorum. Forumumda bir adet te label var.bunun captionuda Form Creat olduğunda günün tarihini yazıyor.Database ye kayıt ekleyeceğim zaman gerekli alanları doldurduktan sonra Kaydet butonuna bastığımda Editin içindeki değerden Label içindeki değeri çıkartıp DBEDit 2 ye sonucu yazıyor.Kayıtlar databasede ve dbgridde görünüyor.Ama yarın açıp baktığımda DBGrid te kayıtlar aynı.ben isterim ki tarih değiştikçe sonuç düşsün.Örneğin

26.02.2015-20.02.2015 = 6 gün ise
yarın programı tekrar çalıştırıp baktığımda ;
26.02.2015-21.02.2015 = 5 gün

şeklinde DBGRidde güncellesin kendini.

Bunu yapamazmıyız arkadaşlar.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 522
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: DBGRİD NESNESİ

Mesaj gönderen hi_selamlar » 18 Mar 2015 12:34

Merhabalar,

Bunun için CalcField olayını araştırın.
İşinize yarayacaktır.

:ara search.php?keywords=Calculated+Field
Herkes cahildir, bazi konularda.

Cevapla