Ado İle Network üzeri bağlantı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
baloglurecep
Üye
Mesajlar: 244
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen baloglurecep » 02 Ara 2012 02:05

Arkadaşlar sitem üzerindeki izinleri verilmiş klasördeki access veri tabanına ado ile nasıl bağlantı kurabilirim. Veri tabanı serverde olacak çok kullanıcı bağlanıp kullanabilecek. Aşağıda kullandığım kod var. Ama hata vermekte.

Kod: Tümünü seç

ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password='+CHR(34)+CHR(34)+';User ID=Admin;Data Source=...............\RehberData.mdb;';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Mode=Share Deny None;Extended Properties='+CHR(34)+CHR(34)+';Persist Security Info=False;';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Jet OLEDB:System database='+CHR(34)+CHR(34)+';Jet OLEDB:Registry Path='+CHR(34)+CHR(34)+';Jet OLEDB:Database Password=rehber;';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Jet OLEDB:Engine Type=5;Jet OLEDB:Database Locking Mode=1;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Database Password='+CHR(34)+CHR(34)+';';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;';
ADOConnection1.ConnectionString:=ADOConnection1.ConnectionString+'Jet OLEDB:Don'+CHR(39)+'t Copy Locale on Compact=False;Jet OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False';
ADOConnection1.OPEN;

Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
Mesajlar: 849
Kayıt: 09 Ara 2006 05:08
Konum: Adana
İletişim:

Re: Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen csunguray » 02 Ara 2012 03:52

Ne hata veriyor?
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)

baloglurecep
Üye
Mesajlar: 244
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Re: Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen baloglurecep » 02 Ara 2012 05:57

bağlantı kurulamadı adres bulunamadı mesajı alıyorum. Yerel ağda sorun yok ama network üzerinde yani bir web sunucuya yüklenen veri tabanına bağlanmak istiyorum. program exesi yerel bilgisayarda veri tabanı internette olacak. sanırım anlatabildim.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen mkysoft » 17 Ara 2012 08:35

web sunucuyla access dosyasını internet üzerinden paylaştıramazsın. Dosyayı windows dosya paylaşımı ile paylaştırmalısınız. Hiç bir web hosting firması bu yöntemle paylaşım vermez. Veri tabanı yazılımları kullanmalısınız.

baloglurecep
Üye
Mesajlar: 244
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Re: Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen baloglurecep » 17 Ara 2012 09:06

Saygıdeğer mkysoft arkadaşım öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Accessin internet üzerinden yani sabit ip üzerinden paylaşımı yokmuş. Bir kolaylığı olurmu elimdeki projeyi değiştirmeden yapabilirmiyim diye düşünmüştüm. Şuan firebird veri tabanına çevirdim öyle kullanacağım. Yinede teşekkür ederim.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Ado İle Network üzeri bağlantı

Mesaj gönderen mkysoft » 22 Ara 2012 09:36

ADO ve access ile başlamışsanız en zahmetsiz MSSQL'e geçebilirdiniz. RDMS'e geçmeniz iyi olmuş.

Cevapla