SQL sorgusu içinde değişken kullanımı.

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GOLAKS
Üye
Mesajlar: 22
Kayıt: 06 Nis 2006 08:47
Konum: İSTANBUL
İletişim:

SQL sorgusu içinde değişken kullanımı.

Mesaj gönderen GOLAKS » 16 Kas 2012 04:04

Bilgi olması açısından yazıldı.

Kod: Tümünü seç

set @TMIND=0;
select
  f.chesapkodu, d.ptipi, m.hesapkodu, 
  s.alkdvkodu, s.satkdvkodu, 
  s.aliadekdvkodu,s.satiadekdvkodu,
  f.iskoran, d.kiskoran, s.smmkodu, s.yisatkodu, s.ydsatkodu, s.yiiadekodu, s.ydiadekodu,
  d.kdvorani, m.kodu, m.tipi, d.miktar, d.brfiyat, m.adi, m.kalite, d.birim, d.aday, d.tuyislem1f, 
  d.tuyislem2f, d.suetislem1f, d.suetislem2f, c.altgrup,

  
  @TKDV         :=(coalesce(d.miktar,0)*(coalesce(d.brfiyat,0)+coalesce(d.tuyislem1f,0)+coalesce(d.tuyislem2f,0)+coalesce(d.suetislem1f,0)+coalesce(d.suetislem2f,0)) * d.kdvorani/100  ) ,
  @TTOPLAM      :=(coalesce(d.miktar,0)*(coalesce(d.brfiyat,0)+coalesce(d.tuyislem1f,0)+coalesce(d.tuyislem2f,0)+coalesce(d.suetislem1f,0)+coalesce(d.suetislem2f,0)) ) ,
  
  
  @TKDVLITOPLAM :=(@TKDV+@TTBR) as OLDUMUUUUUUUUUUUU,
  
  
  sum((case when ((d.birim= 'Ayak') or (d.birim = 'Desi')) then coalesce(d.aday,0) else coalesce(d.miktar,0) end ) * (coalesce(d.brfiyat,0)+coalesce(d.tuyislem1f,0)+coalesce(d.tuyislem2f,0)+coalesce(d.suetislem1f,0)+coalesce(d.suetislem2f,0))) as eder,
    
  
  sum((case when ((d.birim= 'Ayak') or (d.birim = 'Desi')) then coalesce(d.aday,0) else coalesce(d.miktar,0) end ) * (coalesce(d.malbrfiyat,0))) as maleder,
  sum(coalesce(d.miktar,0)) as topmiktar,
  sum(coalesce(d.aday,0)) as topayak
from 
  fatm f, stokd d, stokm m, cariler c, subeler s

where
  f.fatno=d.fatno and
  d.mno = m.mno   and 
  m.hesapkodu=c.hesapkodu and 
  f.fatno = 4149270 and
  s.sube  = 'Çorlu'

group by
  f.chesapkodu, d.ptipi, m.hesapkodu, 
  s.alkdvkodu, s.satkdvkodu, 
  s.aliadekdvkodu,s.satiadekdvkodu
Golaks Yazılım
Bilgileriniz Kayda Değerse..!
www.golaks.com.tr

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 2995
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: SQL sorgusu içinde değişken kullanımı.

Mesaj gönderen mkysoft » 19 Kas 2012 12:56

Veri tabanı MySQL sanırım. Değişken kullanım şekli veri tabanından veri tabanına değişiyor.

Kullanıcı avatarı
GOLAKS
Üye
Mesajlar: 22
Kayıt: 06 Nis 2006 08:47
Konum: İSTANBUL
İletişim:

Re: SQL sorgusu içinde değişken kullanımı.

Mesaj gönderen GOLAKS » 19 Kas 2012 04:09

Evet MySQL ancak kullanım şekli dediğiniz gibi veritabanına göre değişir. Ben kullanılabildiğini bilmeyen arkadaşlarımıza yardım olması açısından yazdım.
Golaks Yazılım
Bilgileriniz Kayda Değerse..!
www.golaks.com.tr

Cevapla