veri tabanını başka pc de çalıştırma

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
atmaca
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 04 Oca 2011 02:10

veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen atmaca » 10 Kas 2011 12:42

Arkadaşlar
Delphi de bir veri tabanı oluşturdum.Bu veri tabanını büromdaki bilgisayarlarda kullanmak istiyorum.
Ne yapmam gerekiyor.kullanacağım pc de BDE yükledim.yine olmadı.birde C klasöründe ki kayıtların depolandığı dosyayı da
kopyalayıp yapıştıracakmıyım.yardımcı olursanız sevinirim .Programı yaptık, kullanmasını beceremedik :))

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3014
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen sabanakman » 12 Kas 2011 02:50

Öncelikle TTable, TQuery bileşenleri kullanıyor olduğunuzu var sayarsak, BDE sürücülerinin diğer bilgisayarda da kurulu olması şarttır. Bu bileşenlerin DatabaseName özelliğinde klasör ismi yazıyorsa o klasörün kopyasını aynen oluşturmalısınız. Bunun yerine takma isim (alias) vermişseniz bu klasörün kopyasını aldıktan sonra BDE üzerinde o yolu gösteren aynı isimli alias oluşturmalısınız.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

atmaca
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 04 Oca 2011 02:10

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen atmaca » 12 Kas 2011 04:59

Teşekkür ederim...

uzayblg
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 07 Eki 2012 11:43

Re: veri tabanını başka pc de çalıştırma

Mesaj gönderen uzayblg » 07 Eki 2012 11:52

merhaba ben veri tabanını başka pc de çalıştırmak için mysql kurdum 3306 portunu açtım veri tabanım ister windows ister linux tabanlı makinede olsun çalıştı hiç bir sorun yok.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Cevapla