access hata alıyorum

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
ercanskose
Üye
Mesajlar: 61
Kayıt: 18 Eyl 2011 01:31

access hata alıyorum

Mesaj gönderen ercanskose » 18 Eyl 2011 01:37

arkadaşlar hasta kayıt programı yazıyorum veritabanı access kullanıyorum.
proje dosyalarım musteri/data/datam.mdb olarak kayıtlı fakat veritabanına bağlanmaya çalıştığımda veritabanı yolu doğru değil musteri/data/data/datam.mdb yolunun doğru yazıldığından emin olun diyor. bende musteri klasöründe data kalasörü var ama uzantıda datanın içinde bir data klasörü daha yazıyo uyarı verirken. sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3031
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: access hata alıyorum

Mesaj gönderen mkysoft » 18 Eyl 2011 11:35

acsess'e nasıl bağlanıyor sunuz? ODBC üzerinden sabit bir connection string mi tanımladınız yoksa programınız için connection string mi tamamlıyorsunuz?

ercanskose
Üye
Mesajlar: 61
Kayıt: 18 Eyl 2011 01:31

Re: access hata alıyorum

Mesaj gönderen ercanskose » 19 Eyl 2011 10:56

ADOconnection kullanıyorum

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3052
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: access hata alıyorum

Mesaj gönderen sabanakman » 19 Eyl 2011 09:36

ConnectionString özelliğinde ne yazıyor?
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Cevapla