Absolute database kullanan varmı ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tanerileri
Üye
Mesajlar: 55
Kayıt: 06 Tem 2007 10:30

Absolute database kullanan varmı ?

Mesaj gönderen tanerileri » 03 May 2011 06:05

çok kullanıcılı ortamda sorun varmı ? (en fazla 5 kullanıcılı gerekiyor ,bu nedenle client server a gerek yok )

hızı nasıldır? örneklerinden anladığım kadarıyla bde ile benzeşiyor , kodları taşırken zorlanmayacak olmam ve install gerfektirmemesi bu aracı inceleme nedenim.


türkçeleştirme yapabiliniyormu ? (source kod suz alındığını varsayarsak)

tafsiye edermisiniz ? sorunları varmı ? yada sşzş zorlayan tarafları ?

teşekkürler

Taner İLERİ
Taner İLERİ.

orhancc
Üye
Mesajlar: 585
Kayıt: 24 Ağu 2010 01:14
Konum: İstanbul / Kadıköy
İletişim:

Re: Absolute database kullanan varmı ?

Mesaj gönderen orhancc » 03 May 2011 08:09

Neden Firebird kullanmıyorsunuz ?

Kullanıcı avatarı
tanerileri
Üye
Mesajlar: 55
Kayıt: 06 Tem 2007 10:30

Re: Absolute database kullanan varmı ?

Mesaj gönderen tanerileri » 04 May 2011 10:15

sorumda belirtmiştim aslında en fazla 5 kullanıcılı olacak programım diye , birincisi bu sebeple.
iknicisi install problemi olmayan kullanıcının herhangi bir ayar yapmadan direkt çalışmaya başğayabileceği birşey istiyorum.
ve en önemliside bde den göç etmem için en az zahmet gerektiren yazılım olarak bunu gördüm.

firebird veya MS sql i daha büyük projelerde elbette düşünürüm. Ben bu mesajı sadece absolute database kullanan kişiler varsa onlarla konuşmak isterim bu sebeple yazmıştım ,

teşekkürler
Taner İLERİ.

hgunes
Üye
Mesajlar: 27
Kayıt: 01 Nis 2007 02:40
Konum: Çorum

Re: Absolute database kullanan varmı ?

Mesaj gönderen hgunes » 01 Eki 2011 09:56

* BDE'ye göre çok daha sorunsuz olduğunu söyleyebilirim.
* Kurulum ve kullanımında zero konfigürasyon
* Çok kullanıcılı ortamda Client Server mantığıyla çalışmadığı için kayıt kilitli mi değil mi gibi kontrolleri kodla yapmalısın
* Hız konusunda sıkıntı yaşamazsın, tabiiki db ve tablo, index tasarımları burada önemli
* MultiThread uygulamalarda kullanabilirsin
* SQL desteği ile yapabileceklerine şaşırabilirsin (Örneğin bir sql script'i içinde farklı bir DB'deki tablodan veri çekebiliyorsunuz, MEMORY table oluşturulup aynı anda ulaşıp kullanabiliyorsunuz)
* Ağ ortamında veri bozulması ihtimaline karşı bir yedekleme mekanizması geliştirmende fayda var.

Tabi kullanıcı sayısı ve tutulacak kayıt adedi açısından büyüklük önemli ise Firebird ile karşılaştırılamaz ama yine de absDB ile fonksiyonel yazılımlar geliştirebilirsiniz

Kolay Gelsin

Cevapla