[SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

[SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen hi_selamlar » 18 Nis 2011 05:36

S.A.

Arkadaşlar Delphi7 ve mydac ile mysql db ye bağlanıyorum.
Daha bugüne kadar hiç bir sıkıntı yoktu ama birden acayip bir durum oluştu.
Araştırdım fakat kayda değer bir şey bulamadım..

Şöyleki;

Kod: Tümünü seç

MySQL ile SP tanımlıyorum. 180 nin üzerinde SP tanımlı bende. SP oluşturmada hiç bir sorun yok. 
Mysql için ücretsiz sql programı kullanıyorum. bu program yardımı ile database, table, sp basit bir şekilde oluşturuyorum
ve kullanıyorum.

Delphi bölümüne geçtiğimde daha önce SP lerin hepsi listeli geliyordu ve bende kullanmak istediğimi seçiyordum.
Ama bugün ne oldu ise SP lerin hepsi gelmiyor. sanki bir şey olmuşta belli başlıları geliyor sanki. 
sistemi açtım kapattım, mysql server ı açıp kapattım. fakat değişen bir şey olmadı. Yine Delphi bölümünde
SP lerin tamamı asla gelmiyor.
Del
sıkıntı bu. inanın araştırdım ne yaptıysam olmadı.

verdiği hata kodu..
#42000PROCEDURE does not exist. --- Bu hatayı sadece Delphi tarafında veriyor. Yani Delphi listeleme yapmıyor bende SP adını elimle yazıyorum. çalıştır diyince bu hatayı veriyor. Ama dediğim ücretsiz bir program ile test ettiğimde sorunsuz çalışıyor !!!!
MySQL versiyon : 5.1.46-community

Arkadaşlar bu sorun ile karşılaşan oldumu ve ya nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim.
Yazdığım hiç bir SP yi Delphi bölümünde kullanamıyorum. ??? :N(

Teşekkürler.
Saygılar...
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen Battosai » 18 Nis 2011 06:59

Bu kadar Stored Procedure ne için veya ne amaçla tanımladınız....Sanki her şeyi SP ile yapmaya çalışmışsınız. MySQL de bu tarz işlemlerden kaçının ne kadar sade o kadar az sorun yaşarsınız...

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen mkysoft » 18 Nis 2011 10:45

mysql'de sp ler database bağlı olarak yaratılır, zaten mysql içinde procedurleri tutan tabloda bunu görebilirsiniz. procedurleri belkide bu tabloya tek tek kayıt olarak eklediniz. eğer create procedure fonksiyonu ile oluşturmadıysanız, şemalara gerekli bilgiler yazılmamış olabilir. eski mysql versiyonlarında şemalar sadece bilgi amaçlı kullanılıyor gibiydi, yeni versiyonlarda durum farklı gibi. ayrıca procedürlerinizde türkçe karakterler varsa kullanılan editörler türkçe karakterlerde sorun çıkarıyor.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen hi_selamlar » 19 Nis 2011 07:41

Battosai yazdı:Bu kadar Stored Procedure ne için veya ne amaçla tanımladınız....Sanki her şeyi SP ile yapmaya çalışmışsınız. MySQL de bu tarz işlemlerden kaçının ne kadar sade o kadar az sorun yaşarsınız...
S.A.
Hocam,
Adamlar bu imkanı vermişlerse neden kullanmayalım ki ? :bravo:
C/S çalışan uygulamamız var. anladığım kadarı ile sen sadece DB 'yi Veri kaydetmek için. kullanıyorsun. ne trigger ne SP vede View kullanıyorsun.
bu tercih senin. :wink:
Bu SP lerin hepsi raporlama için bana gerekli. Neden herşeyi delphi de yapmaya çalışim ki.. Neticede hız önemli... öyle değilmi...

1.5 yıldır hiç sorun olmadı. dün yeni bir SP tanımlarken böyle bir sorun ile karşılaştım. :!:
İnanın çok ilginç....

Değerli paylaşımınız için Teşekkür ederim...
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen hi_selamlar » 19 Nis 2011 07:44

mkysoft yazdı:mysql'de sp ler database bağlı olarak yaratılır, zaten mysql içinde procedurleri tutan tabloda bunu görebilirsiniz. procedurleri belkide bu tabloya tek tek kayıt olarak eklediniz. eğer create procedure fonksiyonu ile oluşturmadıysanız, şemalara gerekli bilgiler yazılmamış olabilir. eski mysql versiyonlarında şemalar sadece bilgi amaçlı kullanılıyor gibiydi, yeni versiyonlarda durum farklı gibi. ayrıca procedürlerinizde türkçe karakterler varsa kullanılan editörler türkçe karakterlerde sorun çıkarıyor.
S.A.
Hocam
daha önce bahsettiğim gibi create ve diğer bütün işlemleri ücretsiz bir uygulama ile yapıyoruz. yani bizim yerimize script 'leri program hazırlıyor.
Açıkcası 1.5 yıldır çok şükür bir sorun yoktu ama dün ne olduysa DB De SP ler görünüyor fakat delphi tarafında sıkıntı çıkmaya başladı.
180 adet SP 'nin delphide sadece 20-30 tanesi görünüyor ?? Sorun bu.. :!:

Acaba ne yapmam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Paylaşım için teşekkür ederim.
Herkes cahildir, bazi konularda.

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen mkysoft » 19 Nis 2011 10:46

o zaman eski yedeklerden bir tanesini açın, son eklediğiniz sp yi tekrar ekleyin, sorunun kaynağını bulun.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 523
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: [SORU]-MySQL SP Listeleme Hatası

Mesaj gönderen hi_selamlar » 19 Nis 2011 05:34

Battosai yazdı:/ MySQL de bu tarz işlemlerden kaçının ne kadar sade o kadar az sorun yaşarsınız...
S.A. arkadaşlar....

hepinize ilginiz ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. BU FORUMU BU YÜZDEN ÇOK SEVİYORUM..... :bravo:

Hataya gelince. Hata bende... :oops:
Delphi de server 'ı yanlış şeçiyormuşum. bütün sorun buymuş....

HERKESİN KAHKAHALARINI DUYAR GİBİYİM... :N) :N) :N) :N) :N)

TEŞEKÜRLER.... :bravo:
Herkes cahildir, bazi konularda.

Cevapla