netten veri almak

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
berko55
Üye
Mesajlar: 18
Kayıt: 04 Oca 2008 10:25

netten veri almak

Mesaj gönderen berko55 » 28 Ara 2010 06:18

Merhaba öncelikle sizden ricam şu aşağıdaki siteden verileri veritabanına (siz hangi veritabanını tavsiyede ederseniz) almak ve dikkat edilirse orada at kodu var mesela ben 1den 25000 e kadar al diyip veritabanına kaydetmek istiyorum yapılırmı acaba yardımlarınızı bekliyorum saygılar. Böylelikle veritabanı oluşturmuş olurum.
http://www.tjk.org/S/S/KosuTarihi.aspx? ... opUp=1&l=1

berko55
Üye
Mesajlar: 18
Kayıt: 04 Oca 2008 10:25

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen berko55 » 30 Ara 2010 01:19

kimse cevap vermeyecek sanırım

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen mkysoft » 31 Ara 2010 12:49

yapılabilir, sorun yok. excelde bile tutulur. aradığınız cevap buysa.

berko55
Üye
Mesajlar: 18
Kayıt: 04 Oca 2008 10:25

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen berko55 » 31 Ara 2010 03:16

acces te yapmak istiyorum nasıl yapıldığı ile ilgili kodları verirmisiniz visual basicte yeni öğrenmeye çalışıyorum veritabanı olarak access daha uygun sanırım görsel program olarak visual basic olarak seçtim sizcede uygunmu. Öğrenmek için en iyisi örnek program yazarak öğrenilir herhalde. Hem yukarıdaki nasıl yapılır acaba .

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3034
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen mkysoft » 02 Oca 2011 04:02

bu forum genelde delphi ağırlıklı. bu nedenle vb üzerine konuşulan sitelere başvurursanız daha hızlı cevap alırsınız. zaten sitede arama yaparsanız döviz kur bilgilerinin internetten nasıl alındığını görebilirsiniz. ondan yararlanabilirsiniz.

berko55
Üye
Mesajlar: 18
Kayıt: 04 Oca 2008 10:25

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen berko55 » 02 Oca 2011 05:04

teşekkür ederim

mutu45
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 07 Oca 2009 04:35

Re: netten veri almak

Mesaj gönderen mutu45 » 29 Ağu 2011 08:58

Form üzerine Indy bileşenlerinden TidHTTP bileşeni koyun ve adını KUROKU olarak değiştirin. Sonra forma 1 buton ve 4 tanede label ekleyin butona çifttıklayarak aşaığdaki kodu buton altına yazın.


procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
DolarAlis,DolarSatis,EuroAlis,EuroSatis,merkezbankasisite:String;
begin

try
Merkezbankasisite:=kuroku.Get('http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html');
except
ShowMessage('Merkez Bankasina baglanilamiyor!!!');
exit;
end;

Dolaralis:=Trim( copy( Merkezbankasisite,810,6) );
DolarSatis:=Trim( copy( Merkezbankasisite,823,6) );

EuroAlis:=Trim( copy( Merkezbankasisite,1083,6) );
EuroSatis:=Trim( copy( Merkezbankasisite,1096,6) );

Label1.Caption:='Dolar Alış : '+DolarAlis;
Label2.Caption:='Dolar Satış : '+DolarSatis;

Label3.Caption:='Euro Alış : '+EuroAlis;
Label4.Caption:='Euro Satış : '+euroSatis;

end;

Örneği incelerseniz değişik türevlerini yazabilirsiniz. Eğer veritabanına yazmak istiyorsanız labele aldıgınız bir veriyi DBEdit componentlerine alıp program kapanırken yada tek tuş ile veri tabanına post edilebilir.

Cevapla