delphi yada c sharpta access baglantısı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
nazlicann
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 25 Ara 2010 12:23

delphi yada c sharpta access baglantısı

Mesaj gönderen nazlicann » 25 Ara 2010 12:42

slm arkadslar ben üni. bilgisayar 2. sınıf öğrencisiyim hocamız bize proje ödevi verdi fakat yapamadım :(oluşturdugun veri tabanını yani basit bi tablo değil sorgusu raporu formu olan bi access i delphi yada c sharp ile açmayı bilen var mı exe dosyası gibi pc de access 2003 vs olmadan veritabanı çalışacak delphi yada c sharp ile

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3031
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: delphi yada c sharpta access baglantısı

Mesaj gönderen mkysoft » 27 Ara 2010 01:45

office yüklü olmayan bilgisayarda acsess sürücüleri yüklü değilse zaten açamazsını tabloları bile. ayrıca rapor ve sorgu'nun delphiden açılması mümkün değil bildiğim kadarıyla. en fazla kod yazarak otomatik olarak acssesdaki formun ekrana eklemesini sağlarsınız VBA ile. c# içinde aynısı geçerli. çünkü rapor ver sorguları yorumlayan acsess programınıdır. mdb dosyaları sadece yapıları ve verileri kaydeder.

nazlicann
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 25 Ara 2010 12:23

Re: delphi yada c sharpta access baglantısı

Mesaj gönderen nazlicann » 27 Ara 2010 08:34

ben yaptım ama sadece basit bi tabloyu baglayabildim hocamızın istediği tüm sorgulu formlu herşeyi gürünen bi vt yi c sharp yada delphide bağlamak lütfen yardım edin proje ödevi çok az zamanım kaldı:(

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3031
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: delphi yada c sharpta access baglantısı

Mesaj gönderen mkysoft » 28 Ara 2010 10:45

tabloyu bağlarsın ama formları bağlayamazsın.

mutu45
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 07 Oca 2009 04:35

Re: delphi yada c sharpta access baglantısı

Mesaj gönderen mutu45 » 29 Ağu 2011 09:20

En mantıklısı projeyi sharpta yada delphide tekrar hazırlayıp derlemek :)

Cevapla